MESTARUUSLIIGA | Akaa-Volley nouti täydet pisteet Kyyjärveltä

0
Akaa hyökkää...

KyKy-Betset vs Akaa-Volley 0-3 (24-26, 17-25, 21-25)

Kyy York Areenalla pelattiin lauantaina hyvin tiukka ensimmäinen erä, kun Akaa-Volley ei saanut syötöllään horjutettua KyKy-Betsetin vastaanottoa. Joukkueiden välillä nähtiin pitkiä palloralleja, jotka sisälsivät molemmin puolin uhrautuvaa puolustuspelaamista ja fiksuja hyökkäysratkaisuja. Yksi vierasjoukkueen keskeisistä hahmoista oli hakkuri Jaylen Jasper, joka ilmavilla iskuillaan avitti Akaan niukkaan erävoittoon lukemin 24-26.

Toisessa erässä KyKy aloitti vahvalla otteella ja keskitorjuja David Jannesson syötti joukkueen 7-0 johtoon. Akaa näytti kovuutensa ja ei luovuttanut, vaan laittoi kapuloita rattaisiin ja määrätietoisesti haastoi Kykyn vastaanoton ja sitä kautta nappasi itselleen toisen erävoiton.

Kolmannessa erässä Kykyn vastaanotto horjui edelleen ja Akaa haastoi syötöillään kotijoukkueen. Kolmannen erän lopussa KyKy-Betset vielä keräsi rohkeutensa ja nipisti itselleen muutamia pisteitä. Akaa-Volleyn Ville Kuukasjärvi otti ensimmäisen liigapisteensä torjumalla Kykyn Aivars Petrusevicsin. Toinen huomioitava oli Matias Tihumäen paluu kentille usean vuoden kuntoutuksen jälkeen.

Petteri Tyynismaa, Akaa-Volley:

– Ei ollut esitys ihan niin hyvä, kuin toivoin, mutta perustekeminen riitti tänään. Jatkopalloissa oltiin hyviä. En ole tyytyväinen omaan esitykseen, liikaa virheitä omalta osalta.

– Omaa peruspeliä pitää parantaa kokonaisvaltaisesti. Viime kausi harjoiteltiin jo Iljan kanssa vaikeista paikoista passeja ja siihen olen tyytyväinen, että tulee ruokaa.

Samuel Jurik, KyKy-Betset:

– Tappio ei ole ok, mutta 1,5 erää oli tosi hyvää peliä meiltä. Meillä oli hyvä alku toiseen erään, sitten Akaa painosti syötöllä ja heidän torjuntansa toimi. 

– En oikeastaan ole tyytyväinen omaan esitykseen, aina on varaa parantaa, ja tänään ei ollut niin hyvä peli itseltä. 

– Voimme parantaa kaikkialla, syöttövirheitä oli paljon ja emme syöttäneet muutenkaan niin hyvin, sitten vielä, kun Akaa painosti syötöllä, on vaikeaa pelata hyvin ja tappaa palloja.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

– Ensimmäisessä erässä ei saatu vastaanottoa rikki ja KyKy pelasi hyvillä tehoilla. Toisessa erässä vastustaja sai hyvän startin, jonka jälkeen uskallettiin laittaa enemmän painetta syöttöön ja se auttoi meidän omaa peliä.

– Aina on tavoitteena saada vastaanottoa irti, tehtiin alussa paljon syöttövirheitä, mikä vaikuttaa tekemiseen, mutta onneksi se siitä parani loppua kohden.

– Kuukasjärven Villen ensimmäinen liigapiste lämmitti mieltä ja Matias Tihumäki, joka oli melkein 2 vuotta sivussa kentiltä sai myös ensimmäisen tapon pitkään aikaa, ja ehdottomasti olen iloinen heidän puolestaan.

– Tehtiin enemmän virheitä ja torjuntaanlyöntejä kuin vastustaja, mutta saatiin pidettyä tappoprosentti riittävän hyvänä. 

Guntis Atars, KyKy-Betset:

– Ensimäinen 1,5 erää oli meidän puolelta hyvää ja mitä haluan nähdä joukkueelta. Sen jälkeen peli kääntyi, kun vastustaja syötti agressiivisemmin ja sai meidän vastaanoton rikki. Sen jälkeen oma hyökkäysteho tippui. 

– Sten Perillus toteutti hyvin torjuntataktiikkaa, kuitenkin ensimmäisessä erässä torjunnan välistä tuli paljon palloja. Torjunta oli tänään kuitenkin kunnossa. 

– Akaa on ehkä yksi paras torjuntajoukkueista, ja jos oma vastaanotto on kokoajan rikki, on meidän vaikea hyökätä.

Ottelun MVP:t:

Samuel Jurik, KyKy-Betset, Petteri Tyynismaa, Akaa-Volley.

PROLibero: Joel Andersson, Akaa-Volley

 

KyKy-Betset-Akaa joukkueittensa parhaina palkitut: Petteri Tyynismaa (Akaa) ja Samuel Jurik (KyKy). Pelaajat palkitsi otteluisäntä: KYYJÄRVEN KUNTA tekninen johtaja: Marjukka Latva-Laturi ja sivistysjohtaja-rehtori: Sanna Honkonen


 

JÄTÄ KOMMENTTI