MESTARUUSLIIGA | Hurrikaanit vaikea vastus KyKy-Betsetille – Vuosi alkoi Kyyjärvellä trilleriottelulla

0

Veera Huita / J-Pnews
KYYJÄRVI

KyKy-Betset ja Hurrikaani-Loimaa palasivat joulutauolta loppiaisena. Vaikka pakkanen paukkuikin pihalla lähempänä -30, ei Kyy York Areenalla kylmä tullut kenellekään. Kyyjärveläisyleisö pääsi heti vuoden alussa nauttimaan huippuottelusta, mikä tiukkojen vaiheiden jälkeen kääntyi Hurrikaani-Loimaalle. Ottelu Hurrikaanille 2-3 (23-25, 25-18, 25-21, 22-25, 18-20).

Ensimmäinen erä oli syöttövirheiden sävyttämä ja virheitä tuli molemmin puolin: KyKy-Betsetille 6 ja Hurrikaani-Loimaalle 7 kappaletta. Hurrikaani otti muutaman pisteen johdon ja onnistui aivan erän loppuvaiheille asti pitämään sen. KyKy-Betset pääsi pisteen päähän, mutta loimaalaiset repivät eron aina kolmeen. Tilanteessa 22-22 isännät pääsivät vasta tasoittamaan, mutta Hurrikaani-Loimaa onnistui tämän jälkeen nappaamaan kaksi eräpalloa 22-24. Lopulta Eetu Häyrinen sai niitata erän vieraille ansaitusti 23-25. Syöttövirheiden lisäksi selvä ero tuli vastaanotossa. KyKy-Betsetin vastaanotto oli 33% ja Hurrikaani-Loimaan 53%.

Toinen erä alkoi ensimmäisen toisinnolla. Loimaalaiset ottivat 3-6 johdon osittain myös KyKy-Betsetin suorien hyökkäysvirheiden johdattelemana. Tilanteessa 4-7 syöttöruutuun asteli Aapo Huhtamäki, jonka hyvillä syötöillä Betonimiehet tasoittavat erän ja saavat uuden vaihteen peliin. Joel Laakson syöttövuorolla KyKy-Betset nostaa johtoaan kolmeen pisteeseen. Erän edetessä isäntäjoukkue onnistuu vielä lisäämään johtoaan. Renars Jansonsin syöttövuoro oli erän kannalta ratkaiseva. Hurrikaanin vastaanotto haparoi ja Colin Lovejoy rokotti verkolta. Erä päättyi Hurrikaani-Loimaan syöttövirheeseen 25-18. Toisessa erässä KyKy-Betset onnistui vähentämään suoria virheitä, kun Hurrikaani taas teki niitä yhteensä kahdeksan.

Pitkän erätauon jälkeen kolmatta erää edettiin tasaisesti kymmenen pisteen paikkeille. Tämän jälkeen Betonimiehet otti muutaman pisteen johdon, mikä ei kuitenkaan Hurrikaania latistanut, sillä 16-11 tilanteesta he vielä nousivat pisteen päähän 16-15. Kyyjärveläiset kuitenkin hyökkäsivät vahvasti, millä tarvittava ero saatiinkin, sillä isäntien hyökkäysprosentti oli 59%. Erityisesti hakkuri-Jansons oli hyökkäyspäällä, hän onnistui tekemäänerässä 11/+10 tehot ja tappoi palloa 82%. Aivars Petrusevics sai kunnian päättää kolmannen erän lukemiin 25-21.

Neljännessä erässä loimaalaiset ottavat kolmen pisteen kaulan. Laakson syöttövuorolla ja Renarsin kaappitorjunnalla isännät tasoittivat erän 12-12. Peli jatkui tasaisena, kunnes erän lopussa syöttöruutuun asteli Hurrikaanin uusi vahvistus Gyimah Daenan, joka onnistuu hyvillä syötöillään tekemään eroa 20-23. Guntis Atars vaihtaa kentälle Romans Saussin tilalle Kasper Pennasen ja tämä vaihto tuo KyKy-Betsetille pisteen. Hurrikaanin johto kuitenkin pitää ja erä päättyy vierailijoille 22-25 Santeri Välimaan torjuntaan. Neljännessä erässä Hurrikaani onnistui ottamaan kolme torjuntaa, kun kyyjärveläiset onnistuivat tässä vain kerran.

Ratkaiseva viides erä lähtee hienosti kyyjärveläisten johdossa. Betonimiehet onnistuvat nostamaan johtoaan jo kolmeen pisteeseen, mutta erän lopussa loimaalaiset tasoittavat 13-13. KyKy-Betsetillä on erässä kaksi ottelupalloa, mitkä Hurrikaani onnistuu kääntämään edukseen. Loimaalaiset saavat myös käännettyä edun erän lopussa itselleen, mistä kamppailtiin piste pisteeltä. Kyy York areenan yleisö pääsi näkemään kunnon nitroerän, missä molemmat joukkueet laittoivat kaiken likoon. Hurrikaani onnistui kuitenkin lopussa kääntämään pelin itselleen Miika Haapaniemen syöttövuorolla. Erä päättyi Haapaniemen komeaan ässäsyöttöön 18-20.

Lauantai-illan ”kingi” oli KyKy-Betsetin R-P Jansons, joka takoi viiteen erään 35/+22. Pelissä erot olivat pienet, mitkä tilastotkin osoittavat, sillä KyKy-Betsetin tappoprosentti oli 50% ja Hurrikaani-Loimaan 49%. Suurin ero tuli torjunnoissa, sillä Hurrikaani onnistui tekemään 10 tappotorjuntaa ja KyKy-Betset 6.

Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset:

• Ei ole mukavaa hävitä. Oli hyvä fiilis. Tuntunut myös treeneissä hyvältä nyt parina päivänä. Joel (Laakso) oli poissa parista treenistä, koska hän oli kipeänä.

Greg Petty, Hurrikaani-Loimaa:

• Oli melkoinen taistelu. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja hyökkäsivät hienosti. Tiesimme KyKy-Betsetin puolustavan hyvin. Oli hauskaa, tiukka peli. Löydän aina jotain parannettavaa omasta pelistäni, esimerkiksi syötössä tänään. Santeri (Välimaa) tekee hyvää työtä.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

• Tänään pojat taistelivat ja taktiikka onnistui. Häyrisen Eetu alussa pääsi liikaa lyömään rajaan. Onnittelut vastustajalle, hieman onnekkaampia olivat. Meillä oli jo parempi tilanne viidennessä erässä ja lopussa meni huonommin. Välimaa pelaa hyvää ja nopeaa laitapassia, mikä keskitorjujalle hankalaa seurata. Pojat tekivät minkä pystyivät. Tällä hetkellä olen heihin tyytyväinen. Huomenna lepoa ja maanantaina aloitetaan kovaa työtä.

Olli Kuoksa, Hurrikaani-Loimaa:

• Aina löytyy parannettavaa, mutta kauttaaltaan oli hyvä peli. Väitän, että liigan parhaat laitahyökkäysjoukkueet pelasivat tänään. Suoria virheitä ei tule kovinkaan paljoa tai torjuntoja, kun hyökätään järkevästi. Molemmat passarit pelasivat hyvin, mikä vaikuttaa syöttöpeliin. Kiva, että peli kääntyi meille. Vaikea tehdä pisteitä, jos jokaiseen erään tekee viisi virhettä. Ruokaa ja bussi kohti Kokkolaa.