MESTARUUSLIIGA | KyKy-Betset jatkoi vahvasti kotonaan

0
Betonimuuri verkolla

Veera Huita/J-Pnews
KYYJÄRVI

Ystävänpäivänä saatiin nähdä keskittynyt KyKy-Betset. Kaksi ensimmäistä erää meni kotijoukkueelle selvästi, mutta pitkän erätauon jälkeen Juho Rajala sai heräteltyä joukkueensa uudelleen peliin ja oli jo lähellä viedä pelin viidenteen erään. Voitto lopulta KyKy-Betsetille 3-1 (25-19, 25-12, 23-25, 25-20). 

Eka erä alkoi vahvasti KyKy-Betsetin hallinnassa. Erä oli pian 7-1 Aivars Petrusevicsin sekä Colin Lovejoyn syöttövuoroilla. Duck’s pääsi kaventamaan vielä 7-10 Jeremie Murrayn kahdella ässällä, mutta tämän lähemmäksi Duck’s ei päässyt. Betonimiehet myös tappoivat palloa 74% tehoilla, joten ei erän voittajasta jäänyt epäselvyyksiä. Erä kyyjärveläisille 25-19. 

Toinen erä alkaa ensimmäistä paljon tasaisemmin. Atro Bergin syöttövuoro kuitenkin muutti erän suuntaa, sillä hänen syötöillään KyKy-Betset repäisi ratkaisevan johdon. Duck’sin päävalmentaja Juho Rajala yrittää vielä vaihtojen kautta saada heräteltyä joukkuettaan, mutta tämä ei tuo kaivattua tulosta. Vantaalaiset tekevät liikaa suoria virheitä toiseen erään (11kpl), kun kyyjärveläiset tekevät vain yhden. Kahden erän jälkeen on myös nostettava nuoren Manu Asikaniuksen hyökkäysprosentti, 75%. Tehot painuivat kuitenkin pakkaselle syöttö- ja vastaanottovirheiden vuoksi, mutta hyökkäys kulkee. Toinenkin erä selkeästi Kyyjärvelle numeroin 25-12. 

Kolmannen erän alussa KyKy-Betset karkaa ensimmäisen tapaan erän alusta. Juho Rajala oli kuitenkin pitkällä erätauolla saanut heräteltyä joukkuettaan ystävänpäivän peliin ja vantaalaiset pääsivät tasoihin sekä ohi. Erän puolivälissä KyKy-Betset sortuu virheisiin ja Duck’s pääsee kolmen pisteen karkumatkalle 15-18. Vieraat päättivät ottaa erän nimiinsä ja tiukkojen vaiheiden jälkeen erä heille 25-23. Vantaalaiset onnistuivat etenkin vähentämään suoria virheitä, sillä kolmanteen he tekivät niitä enää kolme. Kolmannessa erässä erityisesti Kalle Kattelus antoi hyvin tukea Milutin Pavisevicille kirjaten kolmanteen tehot 5/+2. 

Ducks painelee erän alussa jo 4-8 johtoon. Kolmas erä selvästi nosti joukkueen itseluottausta ja loi henkeä. Erityisesti Pavisevic oli hyvässä lyönnissä. Tilanteessa 10-14 loistavasti pelannut Manu Asikanius joutuu vaihtoon ja tilalle Kasper Pennanen. Tämä vaihto muotoutui erän käännekohdaksi, sillä KyKy-Betset alkoi piste pisteeltä saavuttamaan Duck’sin johtoa. Ensin Miko ”Mosse” Kostamon syötöllä pallo vastapalloksi ja Kasper Pennanen niittaa pallon kenttään, tilanne tasan 17-17. Tilanteesta 19-19 alkaakin Kasper Pennasen vuoro astua parrasvaloihin toden teolla. Ensin lyönti rajaan ja tämän jälkeen ässä vitosnurkkaan. Pennanen viihtyykin syöttöruudussa aina tilanteeseen 24-19 saakka. Ducks pääsee vielä kaventamaan, mutta KyKy-Betset vie lopulta erän 25-20 ja ottelun 3-1. 

Aivars Petrusevics, KyKy-Betset:

  • Kaksi ekaa erää pelattiin hyvin. Tauon jälkeen peli muuttui ja kolmas erä oli tiukka. Duck’s taisteli ja puolusti hyvin. Neljännessä Kasper tuli kentälle ja syötti hyvin. Aina pystyy olemaan parempi. 

Milutin Pavisevic, Vantaa Duck’s:

  • Aloitimme huonosti ja se maksoi lopputuloksesta. Kolmanteen tultiin paremmin, ei pelattu hyvin, mutta paremmin. KyKy-Betset ansaitsi tänään voiton, koska he pelasivat paremmin. En pelannut parhaiten, mutta yritin olla hyvä. KyKy-Betset ei antanut voittaa neljättä erää. He syöttivät hyvin ja erän lopussa tehtiin muutama virhe ja se maksoi meille mahdollisuuden viedä peli viidenteen. 

Guntis Atars, KyKy-Betset:

  • Hieno fiilis kotivoiton jälkeen. Pojat aloittivat tosi hyvin, kaikilla oli hyvä keskittyminen. Ensimmäiset kaksi erää kaikki pelasi taktiikan mukaan. Pitkän tauon jälkeen Duck’s syötti paremmin ja tehtiin muutamia virheitä. Kasper tuli neljännessä hyvin kentälle ja onnistui vastaanotossa ja hänellä on varma leija. Manu pelasi myös hyvin, mutta vastaanotto voisi olla parempi. Mennään peli kerrallaan ja katsotaan, kuka tulee pleijareissa vastaan. 

Juho Rajala, Vantaa Duck’s:

  • KyKy-Betset oli parempi tänään, ei kahta sanaa. Pojat totesi et kaksi ensimmäistä erää oli heikkoa. Pitkän erätauon jälkeen saatiin tolkkua meidän pelaamiseen ja noustiin peliin mukaan. Neljäskin erä oli tiukkaa 20 pisteeseen asti, mutta sitten Pennasen Kasper tuli ja käänsi pelin. Kopissa sanoin pojille tiukasti, että missattiin liian helppoja palloja. Perusasioissa lipsuttiin. Puolustuspelaaminen on meille tärkeää, koska hyökkäyspelissä ei olla niin vahvoja. Muutama matsi jäljellä ja teoreettiset mahdollisuudet päästä pleijareihin. 

Ottelun MVP:t

Aivars Petrusevics, KyKy-Betset
Milutin Pavisevic, Vantaa Duck’s

PROLibero:

Joel Andersson, KyKy-Betset

 

Ottelun palkitut pelaajat: (vas) Milutin Pavisevic, Vantaa Duck’s ja Aivars Petrusevics KyKy-Betset


 

JÄTÄ KOMMENTTI