MESTARUUSLIIGA | KyKy-Betset kohtaa miesten Mestaruusliigan puolivälierissä Akaa-Volleyn – Ottelusarja alkaa lauantaina 16.3. Akaassa 2. ottelu ALAJÄRVELLÄ!

0
Kyy York Areena on KyKy- Betsetin kotihalli

Miesten lentopalloliigan ”pleijarit” käynnistyvät viikonloppuna, jossa mukana myös seutukuntamme oma joukkue, kyyjärveläisseura KyKy-Betset. Vaihtelevalla menestyksellä runkosarjassa pudotusotteluihin itsensä nostanut Betonimiehet joutuu sääntökirjaa tulkiten pelaamaan karsintakotiottelunsa muualla kuin kotihallissaan Kyy York areenassa.

Hannu Kalliojärvi

KyKy-Betsetin lentopallojoukkueen monivuotinen valmentaja ja isähahmo Hannu Kalliojärvi hämmästelee seuransa kaltoinkohtelua Mestaruusliigassa. Hänen mukaansa hämminkiä aiheuttavat liian matalat hallit jotka eivät täytä sarjan vaatimuksia.

 

Sääntökikkailussa liitolle kelpaa Kokkola, mutta Kyyjärvi ei?

Kyyjärven KyKy pelaa tänä keväänä seurahistoriansa ensimmäiset pudotuspelit lentopallon miesten Mestaruusliigassa, kun se kohtaa lauantaina 16. maaliskuuta alkavassa puolivälieräsarjassa mieleisen, mutta samalla kovatasoisen Akaa-Volleyn.

KyKy-Betset joutuu kuitenkin pelaamaan, muista poiketen, kotiottelunsa yli 40 kilometrin päässä kotoa Alajärven monitoimihallissa.

Toista kauttaan Mestaruusliigassa pelaava KyKy on pelannut tähän asti poikkeusluvalla, koska seuran hallin katto on Kalliojärven mukaan noin 40 senttiä liian matalalla. Poikkeuslupa ei riitä kuitenkaan koskemaan sarjan pudotuspelejä.

Palloa pelataan paljon myös matalalla…

Kyyjärven valmentaja Hannu Kalliojärvi kertoo YLE:n haastattelussa tehneensä vertailua hallien välillä.

– Mittasin hallimme korkeudeksi kaksi vuotta sitten 753 senttiä, paikoin 755 senttiä riippuen lumikuormasta. Viimeisellä Kokkolan-vierailulla varmistin, siellä väliverhot on pelialueen päällä, niin mittaukset olivat 702 ja 705.

Kokkolan Tiikerien sivujen mukaan Hollihaan liikuntahallin korkeus on pelialueen päällä olevien väliverhojen kohdalla 710 senttiä.

KyKy harkitsee vakavissaan asian viemistä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Mieli on sellainen sponsoriedustajan puolelta ja seurastakin, että jotain tarttis tehdä. Kun puhutaan yhdenvertaisuudesta lajista riippumatta, niin mielestäni kaikkia seuroja pitäisi käsitellä urheilussa tasapuolisesti. Tässä ne asiat eivät mielestäni kohtaa, painottaa Kalliojärvi.

 



 

JÄTÄ KOMMENTTI