MESTARUUSLIIGA | Savo Volley selvästi vahvempi Kyyjärvellä – Seuraavaksi haetaan revanssia Loimusta

0
(Kuva: KyKy)

Veera Huita/J-Pnews

Kyyjärvellä nähtiin tuplapanospeli lauantai-illassa. Savolaiset pelasivat vahvan ottelun ja pehmittivät KyKy-Betsetin hyökkäyspelin. Ottelu vieraille selvästi 0-3 (20-25, 18-25, 22-25).

KyKy-Betset saa tulevana lauantaina mahdollisuuden revanssiin, kun se kohtaa Raision Loimun kotonaan. Viimeksi kauden avauksessa Betonimiehet poistuivat Kerttulasta 3-1 tappio niskassaan.

Ottelussa Savoa vastaan ensimmäinen erä alkoi melko tasaisesti molempien joukkueiden vuorotellen johtoasemassa. Alkuerästä savolaisten vastaanotossa oli vielä hieman hankaluuksia, mutta erän edetessä he kohensivat vastaanottoaan. KyKy-Betset puiolestaan syötti vahvasti Romans Saussin ja Aivars Petrusevicsin johdolla. Erän puolivälissä vieraiden Joonas Jokela asteli syöttöruutuun ja vei joukkueensa johtoon, mikä kesti koko loppu erän ajan. Savolaiset syöttivät muutenkin vahvasti tehden ensimmäiseen erään viisi ässää. Erä Savo Volleylle lopulta selkeästi 20-25. Mainittakoon vielä, että heidän neljä torjuntapistettä ensimmäiseen erään.

Toisessa erässä tahtipuikkoa heilutti selkeämmin savolaiset. He repäisivät heti kahden pisteen johdon tilanteessa 5-7, josta lähtivät sitten tasaisesti kasvattamaan johtoaan. KyKy-Betsetin sortuessa virheisiin erityisesti syöttöpaikalla. Toiseen erään heille kirjattiin viisi syöttövirhettä ilman yhtäkään ässää. Kaiken kaikkiaan isännät tekevät erään 10 suoraa virhettä, mikä helpotti huomattavasti Savon toisen erän voittoa. Savo Volley sen sijaan pelasi melko virheettömästi tehden neljä suoraa virhettä erään. Kyyjärveläisten valmentaja Guntis Atars yritti herätellä joukkuettaan vaihtamalla Manu Asikaniuksen Romans Saussin tilalle, mutta tällä kertaa tämä vaihto ei tuonut toivottua tulosta. Savo Volley voitti toisen erän selkeästi 18-25.

Kolmannessa erässä näytti jo, että kamppailussa päästäisiin vielä neljänteen erään. Pelin pisin ja tiukin palloralli nähtiin jo tilanteessa 2-1, kun molemmat joukkueet puolusti mahdottomiakin palloja takaisin peliin. Palloralli kuumensi myös hieman tunteita, sillä keskustelun aiheeksi nousi, osuiko pallo kattoon vai ei. Betonimiehet onnistuivat kuitenkin kairaamaan pisteen itsellensä. KyKy-Betset nousi kolmen pisteen johtoon ja oli aina erän puoliväliin asti piikkipaikalla. Savo Volley kuitenkin kampesi tasoihin ja mennen saman tien ohi. Savon miehistö oli koko päivän vahva torjunnassa ja napsi myös kolmanteen erään neljä torjuntaa. Vaikka erä olikin tiukka, onnistui Savo Volley viemään sen nimiinsä ja ansaitusti erä heille 22-25 ja ottelu 0-3. Koko pelissä erityisen vaikea pideltävä oli savolaisten hakkuri Joonas Jokela, joka onnistui käytännössä jokaisella osa-alueella.

Joel Andersson , KyKy-Betset:

• Suoraan pelin jälkeen monia ajatuksia, päällimmäisenä pettymys, mutta Savo Volley pelasi paremmin kuin me. He painostivat syötöllään. Oli hankaluuksia ja yritimme löytää ratkaisua, mutta emme onnistuneet siinä.

Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset:

• On paljon asioita mitä voidaan kehittää henkilökohtaisesti ja joukkueena. Yksinkertaisia asioita pitäisi tehdä paremmin ja auttaa kaveria. Harjoittelemme tässä hallissa joka päivä, joten jos emme painosta syötöllä, tuossa on tulos.

Joonas Jokela, Savo Volley:

• Peli sujui ihan kivasti. Alkoi näkymään niitä asioita, mitä treenattukin. Puolustuspeli toimi ja saatiin sillä tavalla tylsytettyä KyKy-Betsetin hyökkäyspeliä. 3-0 voitto, joten ihan hyvin omakin peli vissiin meni. Pitää useamminkin tulla pieniin halleihin syötteleen, kun kulki.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

• Pojilla jonkin verran jännitystä. Haluttiin enemmän kuin pystyttiin tekemään. Vastustajan peli ei ollut mikään yllätys minulle, vaikka alkukausi olikin hankala. Savo pelasi tänään erinomaisen pelin. Johti syöttöruudussa, vaikka meidän kotisali. Pojat yritti syöttää riskillä, mutta virheitä tuli liikaa. Ei saatu vastaanottoa irti. Meillä oli mahdollisuus, mutta ei tapettu palloa. Olin tänään tyytyväinen Anderssonin ja Petrusevicsin peliin. Nuoret ehkä jännitti ja halusin kokeneilta pelaajilta enemmän vastuuta.  Savo Volleylla hyvä torjunta ja puolustivat hyvin. Pitkällä erätauolla sanoin, että pitäisi fiksummin pelata.

Timo Tolvanen, Savo Volley:

• Teema oli puolustuksella saada Kyyjärven hyökkäyspeliä tylsytettyä. Olen äärettömän onnellinen miten joukkue toteutti taktiikkaa. Hankala saada suoria tappotorjuntoja Kyyjärven tyylistä joukkuetta vastaan. Puolustettiin kärsivällisesti. Meidän onni, että Kuopiossa myös meidän harjoitussali on hieman matalampi niin ehkä se auttoi pallon hallinnassa. Pitkiä palloralleja, kiva katsoa, että pitkiä palloralleja voi pelata myös pienessä hallissa. Pojat pelasivat hyvää peliä. Päästiin syötössä vastaamaan Kyyjärven aseilla ja voitettiin syöttöpeli. Monipuolista ja erilaista syöttöä. Tehtiin ensimmäisessä erässä myös hieman muutoksia vastaanottoryhmittymään ja onnistuttiin. Harvoin Kyyjärvellä näin tyytyväinen voittoon.

KyKy-Betsetillä mahdollisuus revanssiin

Raision Loimun kausi on sujunut pirteästi. Kahdeksasta pelistä kasassa on 17 pistettä ja kuusi voittoa. Ainoat tappiot ovat tulleet Akaa-Volleyta ja Hurrikaani-Loimaata vastaan. Kauden tähän mennessä kovin voitto on tullut Valepaa vastaan Sastamalasta. KyKy-Betset ja Loimu ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen kauden avauksessaan Raisiossa. Tuolloin Loimu oli hakkuri Ali Fazlin johdolla vahvempi vieden pelin nimiinsä 3-1.

Tuolloin oli havaittavissa hieman kauden ensimmäiseen peliin kuuluvaa jännitystä puolin ja toisin. Raisiolaisilla on vahva ja ulottuva torjunta. Eniten torjuntapisteitä heidän joukkueestaan on kerännyt yleispelaaja Aapeli Kouki (15 torjuntapistettä), mutta kilpailu joukkueen sisällä on kovaa, sillä keskitorjujat Felix Egharevba ja Alexej Zhbankov ovat keränneet 14 ja 11 torjuntapistettä sekä hakkuri Fazli 12.

Betonimiehet lähtevät otteluun tappio niskassaan Savo Volleyta vastaan. Kaikki miehet on saatu viimein sairastuvalta taas harjoituksiin, mikä helpottaa myös päävalmentaja Guntis Atarsia. TuToa ja Savoa vastaan hakkuri Jansons on saanut hyvin tulitukea konkari-Petrusevicsilta. Petrusevics onkin ollut viime peleissä joukkueen pistetehokkain. Kuitenkin joukkueesta on nostettava esiin libero Joel Anderssonin panos takakentällä. Viimeksi Loimua vastaan Andersson oli ollut Suomessa vasta kaksi kokonaista päivää ja alla oli yhdet peliin valmistavat harjoitukset joukkueen kanssa. Tuolloin kuitenkin hän näytti esimerkillistä johtajuutta takakentällä ja osoitti olevansa loistolibero kyyjärveläisten joukkueeseen. Viime peleissä hän on esittänyt maagisia puolustuksia ja tähän päälle varmaa vastaanottotyöskentelyä.

• Loimulla on ulottuva torjunta ja he puolustavat hyvin. Kotisalin tuoma etu pitää pystyä hyödyntämään heitä vastaan. Syötöllä pitää saada heiltä aseita pois. Meille tulee pieni etu, kun he ovat pelaamassa Pieksämäellä Savo Volleyta vastaan perjantaina, tuumailee KyKy-Betsetin apuvalmentaja Hannu Kalliojärvi.
  • Loimu on vahva joukkue kaikilla paikoilla, kärjessä heillä on hyvä hakkuri (Fazli). Viimeksi, kun kohtasimme, oli kauden ensimmäinen peli. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, joten on jännittävää nähdä, millainen ottelu on tulossa. Meillä on vahva hyökkäys- ja syöttöpeli, kun saamme kaiken osumaan kohdilleen. Meidän täytyy kyetä pitämään tasomme ja pelaamaan tasaisemmin pidempiä jaksoja. Tulee kova ja jännittävä ottelu. Toivon, että pystymme tarjoamaan hyvän pelin ja haastamaan Loimua kolmesta sarjapisteestä. Toivottavasti niin moni kuin mahdollista tulisi meidän peleihimme. Kotiyleisön tuki merkitsee paljon ja antaa uskomattoman paljon energiaa! analysoi joukkueen ruotsalaislibero Joel Andersson.

Taisteluparit:

Aivars Petrusevics – Aapeli Kouki:

• Petrusevics on pelannut pirteästi viime pelit. Ikä ei paljoa painoa ja saa nähdä millaiseen menoon yltyy lauantaina syntymäpäivänään. Kouki on pelannut ennen viime kautta 2-sarjassa, mutta tämä ei kerro mitään, sillä toinen kokonainen kausi liigassa lähtenyt pirteästi liikkeelle. Antanut hyvin tulitukea Ali Fazlille tehden kahdeksaan peliin 95 pistettä.