Oulun Kärpät kukisti KalPan harjoitusottelussa Virroilla

0
Oulun Kärpät vei harjoitusottelun KalPaa vastaan maalein 3-1 torstaina 11.8. Virtain jäähallissa.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Oulun Kärpät kukisti torstaina (11.8.) Virtain jäähallilla pelatussa harjoitusottelussa toisen SM-liigajoukkueen KalPan Kuopiosta maalein 3-1 (2-0, 0-0 ja 1-1).

Kärpät sai salama-alun  ensimmäisen erän alkuminuuteilla, kun aikaa oli  kulunut parisen minuuttia, Kasper Björqvist pisti kiekon KalPan maaliin, Aikaa oi kulunut 2,47. Syöttäjinä toimivat Antti Kalapudas ja Peter Tiivola. Kärppien toisen osuman erässä kaunisteli vastustajan maaliin ajassa 14.45 Jaakko Kemppinen. Maalisyötöistä vastasivat Ludvig Buström ja David Rundblad. Toinen erässä jaettiin kahden minuutin rangaistuksia molemmille joukkueille. KalPa sai neljä kakkosta ja Kärpät kaksi.

Vaikka saatiin kokeilla kunnolla maalin tekoa ylivoimalla, kuitenkin maalivahdit hoitivat homman mallikkaasti eikä kiekko mennyt maaliin. Toinen erä 0-0.

Kolmannen erän alussa saatiin sitten syntymään ylivoimamaali. KalPan Aapeli Räsänen pisti kiekon Kärppien maaliin ajassa 42,11. Tuomas Kiiskinen ja Jaakko Rissanen toimivat syöttäjinä maaliin. Kärppien Taneli Ronkainen istui sillä aikaa kahta minuuttia kiinnipitämisestä. Kolmannen erän puolen välin paikkeilla Kärpät sai juonesta taas kiinni ja Tommi Kivistö laukoi kiekon Matei Machovskyn selän taa. Syötön maaliin antoivat Ville Leskinen ja Julius Junttila.

Peli 3-1 Kärpille. Kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä KalPa oli aikalisän ja sen jälkeen maalivahtinsa pois kentällä, uuden tilanteen avulla KalPa pystyi painostamaan Kärppiä, mutta heidän loistava molarinsa Joel Blomqist torjui yritykset.

Maalivahtien torjunnat: Kärpät Joel Blomqist  28,  KalPa Matei Machovsky 21.

Kärpien ja KalPan torstainen jääkiekko-ottelu täydessä vauhdissa Virtain jäähallissa.

Koko ottelu tarjosi vauhdikkaita tilanteita ja kovia taklauksia. Hieman molempien joukkueiden pelissä näkyi kesäterän merkkejä. Syöttöjen tarkkuudessa on vielä toivomisen varaa.

373 katselijaa oli saapunut seuraamaan vauhdikasta SM-liiganjoukkueiden harjoitusottelua Virtain jäähallille. -jr