PESIS | Kaisa Peräaho ja Jukka-Pekka Vainionpää läntisen Suomen parhaat pesäpalloilijat

0
Kitrolla pelataa jälleen miesten Superpesistä.2024 (JK/K-Media)

Pesäpalloliiton läntisen alueen päättäjäis- ja palkintojenjakogaalaa vietettiin perjantaina 25.11. Seinäjoella. Tilaisuudessa palkittiin Etelä-Pohjanmaan parhaita pelaajia, tuomareita ja joukkueita. Päätös- ja palkitsemisgaala järjestettiin ensimmäistä kertaa paikan päällä koronan aiheuttaman kahden vuoden tauon jälkeen.

Tilaisuuden avaussanat lausui läntisen alueen johtoryhmän varapuheenjohtaja Vesa Puutonen ja juhlapuheen piti Pesäpalloliiton seura- ja aluetoimintapäällikkö Maija Seppälä. Palkintojenjaon lisäksi ohjelmassa oli musiikkiesitys sekä mukavaa yhdessäoloa. 

Suomi on jaettu pesäpallossa neljään alueeseen, joista läntiseen alueeseen kuuluu Etelä-Pohjanmaan lisäksi Satakunta. Läntisellä alueella pesäpallon parissa toimii noin 4400 lisenssiharrastajaa.  Läntisellä alueella on vahvaa kilpailutoimintaa aina pienistä G-junioreista aikuisten Superpesikseen asti. Toimivia seuroja alueella on vajaa 40 ja niissä tehdään todella hyvää ja vahvaa juniorityötä. 

Läntinen alue järjestää vuosittain omaa alueleiriään, joka 2016 sai nimen Etenee-leiri. Leiriä järjestetään vuorovuosina Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Kesällä 2022 Etenee-leirit järjestetään Satakunnassa Kankaanpäässä ja Kokemäellä kesäkuun alussa.

Etelä-Pohjanmaan palkitut 2022:

Naispelaaja Kaisa Peräaho, Lapuan Virkiä

Miespelaaja Jukka-Pekka Vainionpää, Vimpelin Veto

Nuorisopelaaja (tyttö) Riikka Polso, Mailattaret Vaasa

Nuorisopelaaja (poika) Aleksi Lassila, Vimpelin Veto

Tuomari Mika Salmenautio, Alajärvi

Nuorisotuomari Matias Hyytiäinen, Alajärvi

Tuomariura Aimo Vieri, Seinäjoki

Vuoden seura Seinäjoen Maila-Jussit

SM-pronssi Seinäjoen Maila-Jussit C-tytöt

Leirimitalisti pronssi Ulvilan Pesä-Veikot E-tytöt

Leirimitalisti hopea Seinäjoen Maila-Jussit D-pojat

Leirimitalisti kulta Seinäjoen Maila-Jussit D-tytöt


 

JÄTÄ KOMMENTTI