SALIBANDY | S.C. Alajärven naiset nousivat kakkosdivariin – kausi alkaa kotiturnauksella

0
S.C. Alajärven naiset ovat valmiina alkavaan sarjakauteen kakkosdivisioonassa.

S.C. Alajärven naisten joukkue koottiin pelikentille vuosien tauon jälkeen 2019. Mukaan lähti muutama aiemmin joukkueissa pelannut, joukko innokkaita höntsääjiä sekä paljon aivan uusia salibandyn harrastajia. Joukkue pelasi neljä vuotta salibandyn kolmosdivaria ennen sarjanousua, joka varmistui viime keväänä nousukarsintojen päätteeksi kotihallissa. 

Kausi 2024–2025 käynnistyy 29. syyskuuta kotiturnauksella Alajärven monitoimihallilla, missä alajärveläiset kohtaavat sarjan toisen nousijajoukkueen, vuosien varrelta tutun seinäjokelaisen Valaat sekä FBC Jeppiksen. 

– Viime kaudella nousukarsintaan pääsy oli tavoitteena ja se toteutuikin. Alkukausi oli vaikea, mutta kevätpuolella tuli 13 peräkkäistä voittoa, kertoo valmentaja Tuomo Pollari. 

Aiempina vuosina nousuhaaveita on hillinnyt pelaajaringin pienuus, viime kaudelle vahvistuksia saatiin mukaan ja nyt lähdetään uuteen kauteen lähes samalla kokoonpanolla. Joitakin uusia pelaajia on mukana.

 – On mielenkiintoista ja mukavaa lähteä uuteen sarjaan ja nähdä, mikä siellä on taso. Sarjassa on nyt kolme uutta joukkuetta, kun Valaat sekä Jalas nousivat myös. Muilla joukkueilla rutiinia on ehkä enemmän, mutta joka peliin lähdetään taistelemaan pisteistä. Kaikkia ei ole pakko voittaa, kunhan saadaan hyvä peli ja tulee onnistumisia. Päätavoite on säilyttää sarjapaikka ja tehdä kiusaa vastustajille mahdollisimman paljon. Hyvänä päivänä voidaan haastaa kaikki joukkueet, sillä joukkueessa on todella nopeita pelaajia: karvaus ja vastahyökkäykset kompensoivat pallollista peliä.

Joukkueen toisena valmentajana toimii Mika Valpas.

Joukkueen kapteeni Sari Hallapuro kehuu joukkueen hyvää henkeä ja sitoutuneisuutta. 

– Ringissä on hyvin pelaajia ja kilpailua pelipaikoista on positiivisessa mielessä. Joukkueessa on motivoitunutta, luotettavaa, taitavaa ja mukavaa väkeä. On hienoa, että meillä on tällainen yhteisöllinen porukka, jossa on monen ikäisiä ja erilaisia naisia.

Sunnuntain otteluihin Alajärven monitoimihallilla on vapaa pääsy.

Kotijoukkueen ottelut alkavat kello 11 ja 16. Siinä välissä on kaksi muuta ottelua, joten katsottavaa riittää pitkäksi aikaa. Kahvio palvelee. 

 



 

JÄTÄ KOMMENTTI