Soinin kunnan hyvinvointipalveluissa tapahtuu

0
Soinin kunnantalo

Pyöräilykausi käynnistyy toukokuussa Soinissa käynnistyy perinteisiä kampanjoita toukokuun alussa. Mestaripyöräilijäkampanjassa tavoite on pyöräillä 1000km 1.5.-31.8.2024 välisenä aikana. Lasten mestaripyöräilijäkampanja käynnistyy nyt toista kertaa Soinissa. Lasten kampanjassa tavoite on pyöräillä oma ikä x 20km kampanja-aikana. Mestaripyöräilijät kummassakin sarjassa tullaan palkitsemaan pokaalilla tai tuotepalkinnolla.

Kuntolaatikkokampanja

On käynnissä toukokuusta syyskuun loppuun (1.5.-30.9.2024). Kesän kuntolaatikot sijaitsevat vanhoissa tutuissa paikoissa Kukonkylässä, Vuorenmaan risteyksessä, Laasalassa, Hankajärvellä, Parviaisessa, Hautakylällä ja Museonmäellä. Näiden lisäksi tälle kesälle tullaan lisäämään kuntolaatikko myös Vehulle. Kuntolaatikoiden sijainnit voi tarkistaa Soinin kunnan nettisivuilta liikuntapalveluiden alta. Kuntolaatikolle voi esimerkiksi pyöräillä, kävellä, juosta, rullaluistella tai -hiihtää. Kuntolaatikosta löytyvään vihkoon kirjataan päivämäärä, nimi, liikuntalaji sekä päivän aikana tehty liikuntasuoritus kilometreinä tai aikana. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kampanjan päätyttyä tuotepalkintoja.

Pyöräilykauden avaus -tapahtuma

Järjestetään pe 3.5.2024 klo 17.00-19.00 Kruunupuistossa. Pyöräilykauden avauksessa jokainen saa pyöräillä omavalintaisen lenkin ja käydä ilmoittamassa tapahtumapaikalla pyöräillyt kilometrinsä. Kilometrien ilmoittamisen myötä pyöräilijä osallistuu tuotepalkintojen arvontaan. Tapahtumapaikalla mehutarjoilu sekä vinkkejä venyttelystä, mitä voi tehdä pyörälenkin päätteeksi.

Cooperin testi

Kevään Cooperin testi järjestetään yhteistyössä Soinin Sisun yleisurheilujaoston kanssa keskiviikkona 29.5. klo 18.00. Cooperin testissä testataan miten pitkän matkan ehtii juosta 12min aikana. Tapahtuma alkaa klo 18 yhteisellä alkuverryttelyllä ja lasten lähtö klo 18.15 sekä aikuisten startti n. klo 18.35. Kevään testissä on hyvä testata oma kunto talven jäljiltä ja syksyllä järjestetään toinen Cooperin testi, missä voi tarkistaa onko kesän kuntoilut tuottanut tulosta.

Piä itestäs huolta -messut

Soinin kunta, Kuusiolinna Terveys Oy sekä paikalliset yhdistykset ja yritykset järjestävät yhteistyössä eläköityneille soinilaisille hyvinvointiaiheiset messut. Messut järjestetään tiistaina 7.5.2024 klo 11.00-14.00 Soinin Yhteistalolla.

Messuilla on esillä hyvin kattavasti erilaisia terveysteemoja, osallistumismahdollisuuksia, tulevaisuuden ennakoimista/varautumista, tietoa olemassa olevista palveluista ja erilaisia testauspisteitä. Messut tulee aukaisemaan Soinin kunnan kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki klo 11.10. Messupisteiden lisäksi tasatunnein klo 12 ja klo 13 tulee erilaisia infokatsauksia. Myös Pohjanmaan poliisin, Kuusiolinna Terveyden sekä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen väkeä paikalla koko tapahtuman ajan.

Kuninkaanpuiston patikka ke 5.6.2024 klo 17.00-20.00

Kuninkaanpuiston patikka -tapahtuma sijoittuu tänä vuonna kesäkuun alkuun. Kuninkaanpuiston patikkareitti on n. 7km. Kuninkaanpuiston patikan lähtö sekä lopetuspaikka sijaitsee n. 9km Soinista Karstulaan päin (Karstulantie 942) Hankajärven pohjoispäädyssä sijaitseva P-pysäköintipaikka. Matka patikoidaan omatoimiesti ja reitin puolivälissä sijaitsevalla kota-laavulla on tarjolla mehua, pientä purtavaa sekä osallistumis/arvontalipun täyttö. Reitti on osittain haastava polun kivien ja juurakoiden vuoksi, mutta pääosin helppokulkuinen.

Ja mitä vielä…

Kesälle lisäksi tulossa lasten leirit Lauttosen leirikeskuksessa yhteistyössä Soinin kunnan, Soinin seurakunnan, Alajärven 4H yhdistyksen ja Kuudestaan ry:n Tartu maisemaan –hankkeen kanssa. Rantauimakoulut järjestetään perinteisesti juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tulevasta syksystä on mainittava vielä viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty ja huiman suosion saanut Kepeät kierrokset -liikuntakampanja, mikä käynnistyy elokuussa. Arpaisten patikka -tapahtuma täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja patikka järjestetäänkin juhlapatikan merkeissä la 14.9.2024.

Huom! Hiihtokelien päätyttyä on aika ilmoittaa mestarisuksittelijakilometrit Soinin hyvinvointipalveluihin merja.korpela(a)soini.fi tai p. 0405565 630 huhtikuun loppuun mennessä. 

JÄTÄ KOMMENTTI