Soinin Vuorenmaassa mennään pian lujaa luistimilla

0
Alamäkiluistelu

Pian käynnistyy Soinissa, Vuorenmaassa alamäki-luistelubaanalla harjoittelu ja MM-tason kilpailu helmikuussa.

Itävallan lisäksi kilpaillaan USA:ssa ja Ranskassa tammikuussa. Helmikuussa kiertue matkaa uudestaan Pohjois-Amerikkaan, jossa luistellaan Kanadan ja USA:n osakilpailut ennen Suomen Rautalampia ja Soinissa 24.–25.2. järjestettävää päätöskisaa.

Startti

Soinin Sisu ry on vuokrannut Vuorenmaan rinteen alueelta maa–alan, jonne on rakennettu alamäkiluistelurata, jota parhaillaan jäädytetään. Rata palvelee koko Pohjanmaata sekä Keski-Suomea, talvisin alamäkiluistelijoita ja kesäisin alamäkipyöräilijöitä. Rinteeseen rakennetaan n. 330m pitkä rata, jonka leveys on 5m ja lähtö- sekä maalipaikat ovat leveydeltään 8m. Rata laidoitetaan sekä valaistaan koko matkalta.

Soinin alamäkiluisteluradan on suunnitellut Arttu Pihlainen, vuoden 2011 maailmanmestari ja liiton puheenjohtaja. Muutoinkin on Suomella ollut menestystä lajissa ja Soinin rata lisää sitä entisestään ja mahdollistaa lajin kasvua ja suosiota.

Mäkeä alas

All Terrain Skate Cross (ATSX) Federationin vaatimustason ja säädösten mukaan, siten että radalla pystytään pitämään SM- sekä MM- osakilpailuja. Kesäaikana rata palvelee alamäkipyöräilijöitä, joten pyöräilijöiden tarpeet otetaan huomioon, kun radan suunnittelu käynnistyi. Soinin Vuorenmaan rinteen pituus ja jyrkkyydet sopivat hyvin alamäkiluistelun suorituspaikaksi.


Yhteistyökumppaneitten merkitys tällaisissa hankkeissa on ensiarvoisen tärkeää, siksi hankkeen kumppanuuteen ovat lähteneet Suomen Alamäkiluisteluliitto ry, Suomen Jääkiekkoliitto ry sekä Kuortaneen Urheiluopisto.

Tänne tullaan

Alamäkiluistelun harrastajat tulevat pääosin jääkiekkoharrastajien piireistä, siksi kumppanuus myös alueiden jääkiekkoseurojen kanssa on tärkeää. Kumppanuuteen ovat halukkuutensa ilmoittaneet myös mm. Soinin Tiikerit ry, Järviseudun Pallokerho sekä Karstulan Kiva ry.

Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Kuvat: Pentti Puntala


 

JÄTÄ KOMMENTTI