SUPERPESIS | Ankkurit haki pisteen tuliaiseksi vierailultuaan Itä-Suomeen

0
Petteri Kortelainen oli sunnuntaina iskussa Kiteetä vastaan lyöden 5 juoksua. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teemu Höykinpuro / J-Pnews

Ankkurit kävi Pohjois-Karjalassa viikonloppuna pelaamassa kaksi ottelua. Lauantaina Joensuu voitti ottelun täysin ansaitusti. Kiteellä Ankkurit oli sunnuntaina tilanteiden rakentelun osalta parempi, mutta Kitee nappasi voiton ”kotarissa”.

Joensuu Ankkureita selkeästi parempi lauantaina.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa tilanteilla eivät joukkueet mässäilleet.

Toisessa vuorossa Joensuu onnistui  siirtymään 1-0 johtoon Juho Toivolan lyönnillä. Ankkurien osalta juoksut jäivät myös toisessa vuorossa näkemättä.

Kolmannessa vuorossa nähtiin Ankkureitten osalta ottelun ainokainen juoksu, kun Juho Ihamäki onnistui kotiuttamaan Pyry Alasen. Joensuu iski omalla vuorollaan jopa viisi juoksua.  Onnistujina mailan varressa Toivola, Joosua Rättö, Iiro Nokkala ja Kasper Hämäläinen. 6-1 juoksu syntyi harhaheitolla, millä Henri Litmanen juoksi kotiin.  Jakson loppulukemiksi myös jäivät samat 6-1 numerot.

TOINEN JAKSO. Ankkurien osalta oli heikkoa peliä sisällä ja yhtään juoksua ei saatu tulostaululle. Joensuu iski jakson jokaisessa vuorossa juoksun. Ensimmäisessä vuorossa Toivola onnistui kotiuttamaan Konsta Kettusen. Toisessa vuorossa isännät onnistuvat kahdesti, kun Iiro Nokkala lyö ottelun toisen juoksunsa ja Toivola myös onnistui jo kolmanteen otteeseen ja siirsi kotijoukkue Mailan 3-0 johtoon.

Jakson ja ottelun kahdesta viimeisestä lyödystä juoksusta vastasi kolmannessa ja neljännessä vuorossa Joosua Rättö.  Joensuu vei ansaitusti ottelun jaksoin 2-0 (6-1, 5-0) Kolmostilanteet ottelussa merkattiin Joensuun hyväksi 22-6.

Sunnuntaina Kitee parempi ”kotarien” jälkeen.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Kiteen osalta ei tilanteita nähty. Ankkurit sen sijaan onnistui avamaan ottelun juoksutilin ensimmäisessä vuorossa siirtyen 0-3 johtoasemaan, kun Petteri Kortelainen löi kakkosjatkeelta pallon läpi kolmen juoksun arvoisesti.

Toinen vuoro sujui Kiteen osalta samalla kaavalla kuin ensimmäinen vuoro. Omalla vuorollaan vierailija Ankkurit onnistui siirtymään 0-5 johtoon Juho Ihamäen ja Ville Keltikankaan kotiutuksilla.

Kolmannessa vuorossa Kitee rakentaa palottoman ajotilanteen, mutta tilanne kuoli nopeasti, kun Alajärven mainio lukkari Elmeri Iivonen irroitti ensin taktisesti väärällä etenijän kolmoselta ja heti seuraavalla syötöllä kahden palon arvoisesti takaetenijät. Ankkurit iski kolmannessa vuorossa Kortelaisen lyönnillä jakson loppulukemiksi 0-6.

TOINEN JAKSO. Ensimmäisessä vuorossa joukkueet pelasivat vahvaa ulkopeliä ja tilanteita ei syntynyt. Toinen vuoro ei tuota Ankkureille juoksuja, mutta Kitee onnistui avaamaan ottelun juoksutilinsä, kun ensimmäistä kertaa ottelussä lyömään päässyt Jiri Pippola kumautti etenijän kotiin.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit onnistui Kortelaisen välilyönnillä avaamaan jakson juoksutilin. Kiteen jäätyä nollille omassa vuorossaan, niin ratkaisevaan neljänteen vuoroon lähdettiin 1-1 tilanteessa.

Ankkurit ei onnistunut enää tilanteita rakentamaan, mutta isäntäjoukkue Kiteen osalta tilanteiden rakentelu oli hyvää ja Juho Keinäsen kotiutuksella Kitee vie jakson niukasti lukemin 2-1.

Kotiutuslyöntikilpailu ratkeaa vasta toisilla jatkopareilla, missä Kitee on parempi. Ottelu merkataan Kiteen voittoon jaksoin 2-1 (0-6, 2-1, 4-3k).

Tärkeä piste kuitenkin Kiteellä tuliaisiksi, aina hankalalta tuplaottelujen reissulta itärajalle Pohjois-Karjalaan