SUPERPESIS | Ankkurit saalisti kolme pistettä Kuopion reissulta

0
Kapteeni Nestori Yli-Sissala ottelussa Tahkoa vastaan. (Kuva: Antti Haapasalo)

Teemu Höykinpuro / Alajärven Ankkurit /J-Pnews

Alahärven Ankkurit aloitti Talvisuperin ottelunsa Kuopiossa, missä vastaan asettuivat torstaina Hyvinkään Tahko ja perjantaina  Haminan Palloilijat. Tahkoa vastaan tuli niukka tappio kolmannen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Nousijajoukkue Haminaa vastaan tuli voitto, joka ratkesi vuorostaan  toisessa kotiutuslyöntikilpailussa.

Teemu Höykinpuron raportti Kuopiosta:

Tahkon kanssa käytiin tiukka kamppailu, jossa Ankkurit taipui kolmannessa kotiutuslyöntikisassa.

Ankkurit aloittaa loistavasti ottelun Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ensimmäisessä sisävuorossa Ankkurit iskee jopa neljä juoksua, kun mailan varressa kotiutuksissa onnistuvat Juho Ihamäki, Viljo Sillanpää, Lauri Ihamäki sekä Elmeri Iivonen. Tahkolle rakentuu ensimmäisessä vuorossa yksi kotiutustilanne, mutta ilman onnistumista.

Toisen vuoron aloittavalla Ankkurit siirtyy 5-0 johtoon Tuukka Etulan onnistuessa kotiuttamaan kakkosrajaleikurilla Elmeri Koivusalmen. Tahkon sisäpeli aukeaa toisessa vuorossa, kun nähdään hallipeleissä harvinainen kunnari Oula Tantan lyödessä pallon läpi kolmosjatkeen kumuralla kiertäen kentän. Jatkotilanteista kuitenkaan Tahko ei onnistu ja Ankkurit johtaa lukemin 5-1 toisen vuoron jälkeen.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit jää tilanteitta. Tahkolle avautuu pari kotiutuspaikkaa, mutta kotiutukset ei onnistu ja jakson ratkaisevaan vuoroon lähdetään Ankkurien 5-1 johtoasemassa.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Ankkurien Juho Ihamäki iskee saumapuhkaisulla Koivusalmen kotiin. Tahko saa lohdustusjuoksun omassa vuorossaan, kun viimeisenä lyöjänä Juha Niemi kotiuttaa Sasu Toikan. Jakso kirjataan Ankkurien selvään 6-2 voittoon.

Tahko saa toisen jakson ensimmäiseen vuoroon tilannetta päälle. Ankkurien takatilanteen puolustaminen kuitenkin kestää ja Tahko jää nollille. Ankkurien osalta sisäpeli jää ensimmäisessä vuorossa heikoksi ja miestä ei nähdä kolmosella.

Jakson ensimmäinen juoksu syntyy toisessa vuorossa ja siitä vastaa Tahkon Sasu Toikka joka kotiuttaa Teemu Nurmion. Ankkureillekin rakentuu tilanteet vuorossa, mutta kotiutukset ei onnistu ja kolmanteen vuoroon lähdetään Tahkon johtaessa niukasti numeroin 0-1.

Tahko onnistuu kolmannessa vuorossa loistavasti lyömällä taululle neljä juoksua siirtyen 0-5 johtoasemaan. Lyödyistä juoksuista vastaa Sasu Toikka, Valentin Ikonen, Juha Niemi ja Kaapo Kalmari. Ankkurit onnistuu vuorossa kerran Juho Ihamäen näpillä, millä  Viljo Sillanpää juoksee tilanteeksi 1-5.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Tahko ei onnistu. Ankkurit sen sijaan lyö kaksi juoksua, kun veljekset Lauri ja Juho Ihamäki lyövät juoksun mieheen. Jakso kuitenkin Tahkolle lukemin 3-5.

Voittoa haettiin aina kolmannesta kotiutuslyöntikisasta asti, missä Tahko on tiukkojen vaiheiden jälkeen parempi lukemin 3-4. Tahko vie ottelun jaksoin 1-2 (6-2, 3-5, 3-4k)

Myös Haminaa vastaan tiukka ottelu perjantaina. Ankkurit voitti ottelun toisessa kotiutuslyöntikisassa.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurien tilanteiden rakentelu jää heikoksi ja miestä ei kolmosella nähdä. Hamina sen sijaan onnistuu rakentaa tilanteita, mutta Ankkurien takatilanne pelaaminen ulkona toimii ja Hamina myös jää vuorossa nollille.

Toisessa vuorossa Ankkureille rakentuu ensimmäinen kotiutuspaikka, mutta ilman tulosta. Hamina onnistuu vuorossa avaamaan ottelun juoksutilin, kun Lauri Rönkkö lyö Antti Kortteenperän kotiin.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit onnistuu avaamaan ottelun juoksutilinsä ja niitä syntyy kaksin kappalein. Ensimmäisestä vastaa mailan varressa Juho Ihamäki, joka kakkospuolen pussarilla kotiuttaa Elmeri Koivusalmen. Toisen juoksun tuo Viljo Sillanpää vapaataipaleen turvin. Haminan jäädessä omalla vuorollaan nollille Ankkurien johtoasemassa lukemin 1-2 lähdetään ratkaisevaan vuoroon.

Ankkurit pelaa loistavaa sisäpeliä jakson ratkaisevassa vuorossa ja iskee kolme juoksua. Kahdesta ensimmäisestä lyödystä vastaa Tuukka Etula, joka lyö saumapuhkaisulla miehen kotiin ja seuraavalla lyönnillä pallo löytyy Kuopio-hallin katsomosta ja tilanne on 1-4. Jami Lassila onnistuu myös lyömään juoksun ja tilanne taululla 1-5. Lukemat jäävät myös jakson loppulukemiksi.

Hamina aloittaa toisen jakson tilanteiden rakentelun osalta vahvasti, mutta loistavasti lukkarina ottelussa pelannut Elmeri Iivonen sekoittaa Haminan kotiutusyrityksiä ja juoksuja ei nähdä.  Ankkurit rakentaa jakson ensimmäisessä vuorossa myös tilanteita ja juoksu myös nähdään, kun Juho Ihamäki lyö tilanteeksi 0-1 kotiuttamalla Koivusalmen.

Jakson toisessa vuorossa juoksuja ei nähdä. Hamina on lähellä, kun välilyönti uppoaa koppari Tuukka Etulan eteen, mutta kova heitto kotiin ja selvä palo taululle.

Kolmannessa vuorossa Hamina onnistuu avaamaan jakson juoksutilinsä, kun Lauri Rönkkö lyö välilyönnillä tilanteeksi 1-1. Ankkureille myös rakentuu vuorossa paikkansa juoksujen tekoon, mutta 1-1 tilanne säilyy taululla ratkaisevaan vuoroon lähdettäessä.

Hamina onnistuu kahteen otteeseen lyömään vuorossa juoksun taululle Lauri Rönkön sekä Juha Leskisen toimesta. Ankkurit ei omalla vuorollaan onnistu ja vastustaja Hamina voittaa Tahkon tavoin ottelun toisen jakson lukemin 3-1.

Ottelu ratkeaa toisessa kotiutuslyöntikisassa Ankkurien voittoon. Voittojuoksun kumuralla lyö Petteri Kortelainen. Voitto Ankkureille jaksoin 1-2 (5-1, 3-1, 1-2k)