Katja Kotalampi uuden vuoden tervehdyksessään virtolaisille – Pitäkää huolta toisistamme

0
Virroilla otettiin uutta vuotta vastaan myös upealla ilotulituksella.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kirkossa uudenvuoden aaton iltahartaudessa kaupungin uudenvuoden tervehdyksen esittänyt kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Katja Kotalampi toivoi ihmisten pitävän huolta toisistaan.

Virtain kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Katja Kotalampi

-Näin epävakaana aikana meidän tulee pitää huolta toisistamme ja yhteisöistämme.- Pienet teot voivat luoda suuren eron hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa. Olkaamme avuliaita naapureille, osallistukaamme aktiivisesti paikallisiin tapahtumiin ja tukekaamme paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä. Kunnassamme on tärkeää, että kuuntelemme kuntalaisten mielipiteitä ja tarpeita, jotta voimme tarjota parempia palveluita ja tehdä päätöksiä, jotka hyödyttävät meitä kaikkia.

Katja Kotalampi uskoi vahvan ja toisiaan tukevan yhteisön luovan perustan hyvinvoivalle yhteiskunnalle. -Meidän on tärkeää rakentaa siltoja ihmisten välille, edistää yhteistyötä ja tukea toisiamme. On parempi rakentaa yhteistyötä ihmisten välille kuin riidellä. Kritiikkiä voi ja pitää antaa, mutta sen tulee viedä meitä yhteisönä eteenpäin. Yhteisöllisyys luo turvallisuutta, vahvistaa sosiaalisia suhteita ja parantaa elämänlaatua.

Hänen näkemyksensä tulevana vuotena olevan kunnan kannalta myönteinen. -Uskon, että tulevana vuonna kuntamme pystyy tarjoamaan entistä laadukkaampia palveluita asukkaillemme sekä yrityksillemme. Kaupungissamme on tehty paljon päätöksiä paremman elinvoiman puolesta ja hyvinvointialueen päätökset ovat olleet meille toistaiseksi edullisia. Hyvinvointialueen palveluiden säilyttämisen puolesta teemme kuitenkin jatkuvasti töitä, jotta kaikki saisivat terveyden- ja sosiaalihuollon palvelut omaan elämäntilanteeseensa sopivalla tavalla.

Katja Kotalampi näki myös haasteita tulevana vuonna. – Uusi vuosi tuo meille yhteiskunnallisia haasteita leikkausten muodossa ja on meidän päättäjien vastuulla, etteivät ne vaaranna kansalaisten hyvinvointia tai heikennä tärkeitä palveluita. Meidän on pyrittävä tasapainoon taloudellisten näkökulmien ja sosiaalisten oikeudenmukaisuuden välillä. On tärkeää, että yhteiskunta pitää huolta kaikista sen jäsenistään riippumatta elämäntilanteista. muistutti Katja Kotalampi.

Seurakunnan puolesta hartaustilaisuuden toimitti seurakuntapastori Mari Pääkkönen. Kanttorina toimi Annamari Ylä-Soini ja suntiona Anssi Nyman. Tilaisuus päättyi juhlallisesti yhdessä laulettuun Maamme-lauluun.

Hartaustilaisuuden jälkeen Virtain kaupunki järjesti näyttävän ilotulituksen urheilulaakson rinteellä. Kipakasta pakkasesta huolimatta ilotulitusta oli saapunut seuraamaan runsaslukuinen yleisö. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI