Superpesis-kausi 2023 oli menestys – kauden yleisömäärä kipusi miltei 475 000 katsojaan

0
Saarikentän pesiskatsomoissa on tunnelmaa! KUVA AJALTA ENNEN KORONAA! (jpnews.fi/K-Media/arkisto)

Superpesis-kausi 2023 keräsi pesäpallon pariin entistä enemmän kuluttajia. Kauden yleisömäärä oli miltei 475 000 katsojaa, mikä on 25 prosenttia enemmän viime kauteen verrattuna. Etenkin naisten Superpesis houkutteli aiempaa enemmän katsojia stadioneille ja ruutujen ääreen.

Superpesiksen kausi saatiin syyskuussa pakettiin, kun Suomen mestaruutta juhlivat naisten Superpesiksessä Pesäkarhut, Pori ja miesten puolella Sotkamon Jymy. Kaikkiaan kausi 2023 oli Superpesikselle menestykäs, sillä sarja onnistui kasvattamaan merkittävästi katsoja- ja näkyvyyslukujaan.

Kaudella 2023 yleisömäärä paikan päällä Superpesis-otteluissa nousi 474 866 katsojaan, mikä on 25 prosenttia enemmän kauteen 2022 verrattuna. Yleisömäärä kasvoi viime vuodesta yli 94 000 katsojalla. Luvuissa ovat mukana miesten ja naisten runkosarjan ottelut sekä ylemmät ja alemmat pudotuspelit.

Naisten otteluita seurasi paikan päällä kauden aikana 132 765 katsojaa ja miesten otteluita 342 101 katsojaa. Yleisömäärä kasvoi viime kauteen verrattuna naisten Superpesiksen otteluissa 38 prosenttia ja miesten Superpesiksessä 20 prosenttia.

– On mahtavaa, että yhä useampi kuluttaja on löytänyt kesän aikana tiensä pesiskatsomoon. Olemme todella tyytyväisiä kauden 2023 yleisömääriin ja niiden kehitykseen. Seurat ovat tehneet ansiokasta työtä, ja uudet stadionit ovat selkeästi houkutelleet uusia katsojia paikan päälle. Olemme asettaneet itsellemme kovat kasvutavoitteet tulevalle kaudelle, ja edessä on työntäyteinen talvi useiden uudistusten myötä, sanoo Superpesiksen toimitusjohtaja Olli Aro.

Myös runkosarjan yleisökeskiarvot nousivat viime kaudesta. Naisten Superpesiksen runkosarjan yleisökeskiarvo oli 661 katsojaa per ottelu ja miesten Superpesiksen runkosarjan yleisökeskiarvo 1 381 katsojaa per ottelu.

Kauden 2023 aikana Superpesis tavoitti aiempaa enemmän seuraajia myös televisiolähetysten myötä. Yle näytti runkosarjan aikana kymmenen Superpesis-ottelua sekä miesten ja naisten finaalit kolmansista loppuotteluista lähtien. Finnpanelin mukaan loppuotteluiden keskikatsojamäärä oli noin 140 800 katsojaa ja tavoittavuus noin 361 000 katsojaa per finaaliottelu.

Kauden kaikki Superpesis- ja Ykköspesis-ottelut ovat olleet nähtävillä Ruudussa. Myös Ruudun katsojaluvut ovat kasvaneet merkittävästi viime kaudesta.

– Olipahan kerrassaan hieno pesäpallokesä! Sanomalla iloitsemme upean kilpailukauden lisäksi kasvaneesta kiinnostuksesta niin paikan päällä kuin Ruudun äärellä, jossa kasvua edelliseen kauteen tuli lähes 30 prosenttia, kommentoi Nelonen Median urheilupäällikkö Tuomas Saarela.

Superpesiksessä rikottiin kuluneella kaudella lukuisia uusia ennätyksiä. Sotkamon Jymy voitti seurahistoriansa 20. Suomen mestaruuden ja Pesäkarhut kolmannen Suomen mestaruuden. Sotkamon Jymyn jokeri Roope Korhoselle Suomen mestaruus oli ennätyksellisesti 13:s ja hän johtaa Superpesis-pelaajien mitalitilastoa. Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmasella taas on viidennen mestaruuden myötä miesten pelinjohtajana eniten pesäpallon Suomen mestaruuksia. Kuluneella kaudella myös Kempeleen Kirin miesten joukkue juhli sarjahistoriansa ensimmäisiä mitaleita, kun joukkue voitti pronssia.

Pesäpallokausi jatkuu jo muutaman kuukauden kuluttua, kun halleissa ympäri Suomea pelattava TalviSuperpesis käynnistyy joulukuussa. TalviSuperpesis korvaa aiemmin pelatun Halli-SM-turnauksen.

Ykköspesistä seurasi katsomoissa yli 110 000 katsojaa

Pesäpallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykköspesiksessä nähtiin myös kasvua. Kaikkiaan Ykköspesistä seurasi kaudella 2023 otteluissa paikan päällä 110 197 katsojaa, mikä on 16 prosenttia enemmän viime kauteen verrattuna.

Etenkin runkosarjan aikana katsojat löysivät entistä useammin otteluihin, miesten runkosarjan yleisökeskiarvo kasvoi 24 prosenttia ja naisten runkosarjan yleisökeskiarvo 12 prosenttia viime kauteen verrattuna. Ykköspesiksessä mestaruuden voittanut Haminan Palloilijat nousee ensi kaudeksi miesten Superpesikseen ja naisten mestaruuden vienyt Pöytyän Urheilijat palaa vuoden tauon jälkeen uudelleen naisten Superpesikseen.

Superpesiksen katsojamäärät kaudella 2023

Kokonaisyleisömäärä, naisten ja miesten Superpesis 474 866 (380 712) – kasvu 25 %
Naisten runkosarjan yleisökeskiarvo: 661 (493) – kasvu 34 %
Miesten runkosarjan yleisökeskiarvo: 1381 (1164) – kasvu 19 %

Ykköspesiksen katsojamäärät kaudella 2023

Kokonaisyleisömäärä, naisten ja miesten Ykköspesis 110 197 (94 830) – kasvu 16 %
Naisten runkosarjan yleisökeskiarvo: 158 (141) – kasvu 12 %
Miesten runkosarjan yleisökeskiarvo: 458 (369) – kasvu 24 %
Suluissa kauden 2022 vastaavat luvut

 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI