SUPERPESIS | Kempeleen Kiri vei niukasti kaksi pistettä Kitrolla – Ankkurit ”lahjoitti” liitolle omansa

0
Elmeri Koivusalmi iski kunnarin 0-tilanteessa takaa läpi ja toi tuplajuoksun (Kuva : JK/ K-Media/ Arkisto 2020)

Alajärven Ankkurit  ja Kempeleen Kiri kohtasivat torstaina Kitrolla. Ankkurit lähti otteluun vähän muuttuneella kokoonpanolla, kun pelistä puuttuivat Joona Peltokangas ja Tuukka Etula. Superpesisdebyytin ottelussa teki Olavi Perälä, joka toi myös uransa ensimmäisen juoksun. Itse ottelu oli ensimmäisellä jaksolla Kempeleen hallintaa. Toinen jakso tasattiin tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Ottelun ensimmäisessä vuorossa Ankkurit jäi tilanteitta. Kempele onnistui avaamaan ottelun juoksutilin heti ensimmäisessä vuorossa, kun Ossi Meriläinen kotiutti isäntien ulkokentän avustuksella miehen kotiin.

Toisessa vuorossa Ankkurit sai ensimmäisen tilanteensa ja myös juoksu nähtiin, kun Nestori Yli-Sissala lyö Atte Kuosmasen kotiin. Kempele siirtyy omalla vuorollaan 1-2 johtoasemaan, kun Perttu Olli tuo harhaheittojuoksun.

Kolmas vuoro on heikkoa sisäpeliä Ankkureilta. Kempele rakentaa vuorossa useampia tilanteita ja siirtyy 1-5 johtoon Matti Korhosen, Sami Haapakosken  sekä Antti Korhosen hyvillä lyönneillä.

Ratkaisevassa vuorossa Ankkurit ei tilanteista huolimatta juoksuja lyö ja jakson loppulukemiksi merkataan 1-5.

TOINEN JAKSO. Alkoi Kempeleen sisävuorolla ja avasi samalla jakson juoksutilin Matti Korhosen komealla välilyönnillä. Ankkurien osalta sisäpeli ei kulkenut vuorossa ja miestä ei kolmosella nähty.

Kempeleen sisäpeli jatkui mallikkaana myös toisessa vuorossa, jossa joukkueen tähtipelaajat taiteilevat kaksi juoksua Haapakosken ja Meriläisen lyönneillä, siirtyen 0-3 johtoon. Ankkurien toinen sisävuoro alkoi hienosti. Elmeri Koivusalmi löi pelkässä ykköstilanteessa pallon takaa läpi. Atte Kuosmanen juoksi kotiin ja Koivusalmi itse kiersi kunnarin. Jatkotilanteessa Petteri Kortelainen tasoitti tilanteeksi 3-3 kotiuttamalla Koivusalmen tuplajuoksun arvoisesti.

Kolmannessa vuorossa Kempele iski yhden juoksun Antti Korhosen onnistuessa. Myös isännät onnistuvat kerran, kun vuorostaan jokeriosaston Juho Ihamäki kotiutti Eeli Hännisen.

Ratkaiseva vuoro alkoi jännittävässä 4-4 tilanteessa. Kempele onnistui aloittavalla sisävuorollaan siirtymään 4-5 johtoasemaan Matti Korhosen lyönnillä. Ankkurit sai myös tilanteensa. Yksi onnistuminen kuitenkin vain tuli, kun Petteri Kortelainen kotiutti superpesisdebyyttiä pelanneen Olavi Perälän. Toinen jakso tasattiin lukemin 5-5 ja koko ottelu merkattiin Kempeleen voitoksi jaksoin 0-1 (1-5, 5-5)

OTTELUN TILASTOT 

  

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI