Hei me luistellaan – Virroilla uusi retkiluistelurata

0
Sanna Kangas ja Panu Iso-Hirvelä toivottavat luistelijat kokeilemaan uutta retkiluistelurataa Virroille.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
VIRRAT

Virroilla päästään retkiluistelemaan

Virroilla on avattu viikonloppuna retkiluistelurata. Luistelemaan pääsee noin 3-4 kilometrin ”baanalle” kätevästi Laivarannasta. Hankkeen ”puuhanaisena” on toiminut Sanna Kangas. -Itsekin retkiluistela harrastavana lähdin selvittämään, miten hankkeen toteuttamiseksi edetään. Yhteistyössä kaupungin ja Kiekko-Karhujen kanssa päästiin eteenpäin niin, että hanke saatiin toteutettua.

Kaupunki mahdollisti sen, mutta Kiekko-Karhut toteutti sen ja vastaa luisteluradan kunnosta ja ylläpidosta. Poliittisena päätöksentekijänä tässä hankkeessa ei ole varsinaisesti politiikka mukana. Kuitenkin koen päättäjän roolissa, että haluan lisää uusia vetovoimatekijöitä paikkakunnalle, kertoo Sanna Kangas.

Virtain Kiekko-Karhujen puheenjohtaja Panu Iso-Hirvelä avaa retkiluisteluradan toteutusta ja ylläpitoa. -Viime torstaina ajettiin rata järvelle. Tämän jälkeen säät lämpeni niin, että luistelemaan päästiin viikonloppuna. Rata pidetään auki mönkijän edessä olevalla auralla. Kehitteillä on lana, jolla voitaisiin höylätä jään pintaa.

Sanna Kangas ja Panu Iso-Hirvelä toivovat yhdestä suusta, että retkiluistelurata on tarkoitettu ensi- sijaisesti luistelijoille. -Toivotaan, että autoilijat, mönkijöillä liikkuvat ja moottorikelkkailijat jättäisivät luisteluradan pelkästään luistelijoiden käyttöön. Näin autettaisiin radan säilymistä hyvässä luistelukunnossa.

Sanna Kangas haluaa vielä painottaa, että jokainen luistelija menee jäälle omalla vastuulla.  -Vahinkoja voi sattua. Suositeltavaa olisi, että luistelijalla olisi voimassa oleva tapaturmavakuutus. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI