VirtU:n hiihtokauden päättäjäiset – Mukana veteraanihiihtojen MM- ja SM-mitalisteja

0
Virtu:n hiihtokauden päätöstilaisuuteen osallistuneet yhteispotretissa.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Urheilijoiden hiihtokauden päätöstilaisuus pidettiin perjantaina Marttisen Lomasaaressa. Hiihto-jaoston järjestämässä tilaisuudessa kuultiin palkitsemisien ohessa veteraanien MM- ja SM-kisoissa mukana olleiden hiihtäjien mielenkiintoisia kokemuksia ja näkemyksiä kisaladuilta.

MM-mitalistit Leino Nisula(vas.) ja Harri Ala-Lahti.

Virtolaisista hiihtäjistä Seefeldin Masters World-kisassa mitalikantaan ylsivät Harri Ala-Lahti ja Leino Nisula.  Ala-Lahti otti hopeaa M-60 sarjassa perinteisen 7 km:n matkalla. Lisäksi hänelle tuli pronssia M-60 sarjassa sekä perinteisen 15 km:n ja 20 km:n matkoilla. Ala-Lahti oli myös mukana MM-hopeaa saavuttaneessa Suomen viestijoukkueessa M-60 sarjassa.

Leino Nisulalla oli tuotavanaan kisoista MM-hopeaa M-70 sarjasta perinteisen 20: km matkalta ja sekä saman sarjan perinteisen 7 km:n ja 15 km:n matkoilta pronssia. Hän oli mukana myös Suomen viestijoukkueessa, joka ylsi pronssille M-70 sarjassa.

SM-mitalistit Tapio Nieminen (vas.), Harri Ala-Lahti ja Jouko Vaali.

Veteraanien Haapajärven SM-hiihdoissa virtolaisista kultakantaan ylsivät M-55 sarjan perinteisellä matkalla Ari Orava ja M-60 sarjassa Harri Ala-Lahti. Jouko Vaali nappasi pronssia M-55 sarjassa vapaan tyylin 10km:n matkalla. M 180 sarjan viestissä VirtU:n joukkue nappasi hopeaa joukkueella Ari Orava, Tapio Nieminen ja Jouko Vaali.

 

Seurapakinnon saajat Harri Ala-Lahti (vas.), Jukka Maijala ja Kalevi Niittylahti

Hiihtokauden päätöstilaisuudessa jaettiin myös seurapalkinnot. Parhaan veteraanin palkinnon sai Harri Ali-Lahti, vuoden talkoolaisena palkittiin Kalevi Niittylahti ja vuoden kuntoilijana Jukka Maijala.

Virtu:n hiihtojaoston puheenjohtaja Harri Tarvainen kommentoi päättynyttä hiihtokautta virtolaisen hiihdon näkökulmasta. -Kausi alkoi mollivoittoisasti. Kaikki kilpahiihtäjät eivät olleet koronan jäljiltätervehtyneet kilpailu- kuntoon. Haapajärven veteraanikisoista tuloksena neljä mitalia ei ole huono saavutus, mutta moni jäi mitalien ulkopuolelle heikon kilpailukokemuksen myötä. MM-kisoissa tulos oli hyvä. Kaksi miestä ja kahdeksan mitalia.

VirtU:n hiihtojaoston puheenjohtaja Harri Tarvainen.

Katsotaan eteenpäin ja seuran tavoitteena on vuonna 2024 olla hiihtoliiton historiassa paras seura mitalien määrässä. Kymmenen mitalin tavoite on kymmenen hiihtäjän muodossa realistinen tavoite ja määrä voi olla suurempikin. Lähdemme isolla porukalla Vuokattiin, oli Harri Tarvaisen myönteinen näkemys tulevasta hiihtokaudesta. jr

 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI