Yleisurheilun Sisuhuipentuma Ankkurikentällä – mahtavia onnistumisia!

0
Sisuhuipentuma Alajärvi 2024 Ankkurikenttä

Sari Yli-Mannila / J-Pnews
ALAJÄRVI

Alajärven Ankkurit sai 80v juhlavuoden kunniaksi järjestettäväkseen Etelä-Pohjanmaan 9-15v yleisurheilun piirinmestaruuskilpailut, jotka pidettiin 27.-28.7.2024 Ankkurikentällä. Kun kyseessä on sisuikäisten piirin päätapahtuma ja kahden päivän aikana 391 urheilijaa 25 yleisurheiluseurasta tekee 1159 lajisuoritusta, tarvitaan ehdottomasti naapuriapua. Ja sitähän saatiin Lappajärven Veikoilta ja Soinin Sisulta.

Avustajaseurat hoitivatkin mallikkaasti keihään ja korkeuden sekä toisen pituus/3-loikkapaikan ja toisen kiekko/moukaripaikan.

Pääosin mainion kesäisen sään siivittämänä järjestelyt sujuivat mainiosti ja kisat saatiin vietyä läpi sovitusa aikataulussa.

Ankkureiden urheilijat onnistuivat upeasti omalla kotikentällä. Suurin osa paranteli ennätyksiään jopa kaikissa lajeissaan (maksimilajimäärä 4). Kaikkiaan mitaleita kertyi peräti 25!

Topias Keltikangas, AA (kuva: Suvi Keski-Levijoki)

Eniten mitaleja kaahi Topias Keltikangas (9v), joka riemastutti ankkuriväkeä kolmella kultamitalilla (40 m, korkeus ja pituus) ja yhdellä hopealla (1000 m). Topiaksen 1000 m aika 3.37,86 on myös uusi komea seuraennätys! Hän on ehtinyt uusia tänä kesänä jo 40 m ja 3-ottelun seuraennätykset.

Toinen neljä mitalia saavuttanut oli Jalo Kantonen (10v), jonka kaulaan ripustettiin yksi kulta (korkeus), kaksi hopeaa (60 m ja pituus) ja yksi pronssi (keihäs).

Samassa ikäsarjassa kilpaileva Samu Vuorinen pokkasi yhden kultamitalin (1000 m) ja yhden pronssin (60 m).

9v poikien kuulassa oli peräti 25 osallistujaa ja niinpä vain löytyi Alajärveltä porukan paras. Vasta 8v Urho Ojaniemi voitti tuloksella 7,58 m ja nappasi mitalin myös moukarissa ollen siinä toinen. Urhon moukaritulos 14,50 m kirjataan nyt myös seuraennätykseksi.

Muita nuorimpia ankkuripoikia kisakokemusta hankkimassa ja ennätyksiään parantamassa olivat Frans ja Eemil Sivula sekä Riku Vuorela ja Miki Vuorinen, jotka hankkivat 26 alkueräjuoksijan joukossa 40 m pikamatkan finaalipaikat.

Max Jokiaho, AA (kuva:Margit Jokiaho)

Ehkäpä suurin ankkuriyllätys oli ensimmäistä vuottaan kilpaileva Max Jokiaho, joka saavutti poikien 12v sarjan kaikilla sileän juoksumatkoilla mitalin. Parhaiten sujui 200m matka, jonka aika 28,70 oikeutti kultamitalin ohella Ankkureiden seuraennätykseen ja tämän kesän Suomen ikäkausitilaston sijalle 4. Pronssimitalit tulivat 60 m ja 1000 m matkoilta.

9v tyttöjen suosituimpiin lajeihin (40 m ja pituus) osallistui lähes 40 kilpailijaa. Hilda Turja onnistui mainiosti ja otti hopeisen mitalin korkeudessa ja pronssin 40 m pikamatkalla. Hienosti kilpailivat ja ennätyksiään paransivat myös Olivia Hietamäki, Sini Nygård, Kerttu Herrala ja Ellen Piispanen sekä Hulda Herrala T10-sarjassa.

Hilja Herrala nappasi upeasti hopeaa 11v tyttöjen 60 m ja pronssia 1000 m matkalla. 12v tyttöjen lajeissa kilpailivat mainiosti Janette ja Janika Saarela, jotka molemmat sijoittuivat parhaimmillaan neljännelle sijalle. Linnea Piispanen (12v) hyppäsi pituudessa pronssia ja sijoittui kaikissa muissa lajeissaan neljänneksi.

Koko kesän varmalla otteella kilpaillut Hanna Siirilä (15v) jatkoi samaa rataa myös kotikentällä ja voitti kaikki kolme lajiaan (moukari 57,94 m, kiekko 38,95 m ja kuula 10,89 m). Hannalla pitääkin kiirettä, sillä ma 29.7. on vuorossa 17-vuotiaiden piiriottelu Parkanossa ja heti viikonloppuna oman ikäluokan SM-kisat Helsingissä. Vasta tänä kesänä kilpailu-uran aloittanut Fanni-Hannele Vilmilä otti kuulantyönnössä upeasti pronssimitalin (10,50).

Kasper Humalajoki (14v) jäi komeasta keihäsennätyksestään lähes 5 m, mutta saavutti silti hienosti hopeisen mitalin tuloksella 42,39 m. Sisuhuipentumassa on 14- ja 15-vuotisten sarjat yhdistetty ja Kasper voikin kilpailla tässä samassa ikäsarjassa vielä ensi vuonna.

Muita tässä ikäsarjassa kilpailleita ankkurilaisia olivat Aada Piispanen, Olga Zhukova, Emma Paalijärvi ja Emilia Rantalahti, joka on aloittanut kilpailemisen vasta tänä vuonna ja juoksi hienosti sekä 100 m ja 300 m viidennet sijat. Olga jäi korkeuden ennätystuloksellaan 141 cm harmittavasti mitalien ulkopuolelle samalla tuloksella pronssimitalistin kanssa.

Suuren kisatapahtuman järjestäminen vaatii paljon työtä ja huolellista suunnittelua sekä ison joukon toimitsijoita. Viikonlopun toimitsijatehtäviin oli saatu huomattava määrä nykyisiä ja jo aktiiviuran lopettaneita urheilijoita kuin myös takavuosien toimitsija-aktiiveja. Yleisurheilujaoston väen lisäksi myös kesästä toiseen uskollisesti saapuvat toimitsijat olivat jälleen talkoilemassa.

Varsinaisen kilpailutoiminnan oheen tarvitaan myös muuta toimintaa. Päivi Kuhalampi järjesteli apureineen kioskitoiminnan ja makkaramyynnin sekä toimitsijoiden taukopaikan tarjoiluineen. Pesiskentillä paremmin tunnettu Matias Hyytiäinen oli järjestänyt tunnelmaa tuovan kisamusiikin ja teki mainioita kenttähaastatteluja. Suuri kiitos heille kaikille ja Alajärven kaupungin liikuntatoimelle, joka luo toimivat puitteet upealle kisatapahtumalle!

Kaikki tapahtuman tulokset löytyvät tästä TILASTOPAJAN -linkistä! 

Iloisia urheilijapoikia Riku Vuorela, Topias Keltikangas ja Miki Vuorinen, AA (kuva: Suvi Keski-Levijoki)


 

JÄTÄ KOMMENTTI