Äänestysaluejakoon pientä muutosta Virroilla

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus päätti tiistaina (6.6.) esittää kaupunginvaltuustolle keskustan pohjoisen ja eteläisen äänestysalueen yhdistämistä yhdeksi äänestysalueeksi ja lisäksi Kurjenkylän äänestysalueen liittämistä yhdistettyyn keskustan äänestysalueeseen.

Lisäksi kaupunginhallitus edellyttää ennen seuraavia vaaleja, kun äänestyspaikoista päätetään, tulee selvittää liikkuvan äänestyspaikan käytön mahdollisuutta Kurjenkylässä ennakkoäänestysaikana ja myös kyläkunnan olemassa olevien tilojen käytön mahdollisuutta kyseiseen tarkoitukseen. Kurjenkylässä on äänestäneiden määrä vähentynyt muihin alueisiin verrattuna. Joskus on jouduttu yhdistämään ennakkoääniä ja vaalipäivän ääniä vaalisalaisuuden turvaamiseksi.

Kaupunginvaltuuston päätettäviksi esitetään muutamia muutoksia hallintosääntöön koskien mm.  uuden yhdyskuntatekniikan viran perustamiseen ja kuntakokeilun ja TE-uudistuksen päätösvaltaan. Lisäksi lisäyksenä hallintosääntöön, että nuorisovaltuustolla on vastaava aloiteoikeus kuin valtuutetuilla ja asiat käsitellään samalla tavalla. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI