ÄHTÄRI OTTAA KÄYTTÖÖN VAUVABONUKSEN – tukea maksetaan lapsen kahdeksanteen ikävuoteen saakka

0
(Arkistokuva / jpnews.fi)

Tammikuun 2022 aikana voivat perheenlisäystä vuonna 2021 saaneet ähtäriläisperheet hakea ensimmäistä kertaa Ähtärin kaupungin myöntämää vauvabonusta.

Vauvabonuksen määrä on 500 euroa syntyvää tai adoptoitua lasta kohti vuodessa ja sitä maksetaan lapsen kahdeksanteen ikävuoteen saakka eli enintään 4 000 euroa/lapsi. 

Vauvabonusta haetaan sähköisellä, kaupungin verkkosivuilla olevalla lomakkeella. Oikeus Ähtärin kaupungin vauvabonukseen päättyy, mikäli vauvabonukseen oikeutetun lapsen asuinkunta muuttuu. 

Vauvabonus maksetaan helmi-maaliskuun aikana ja se on veronalaista tuloa. Lapsen ja huoltajan asuinpaikkakunnan sekä henkikirjoituskunnan tiedot tarkistetaan väestörekisterikeskuksen tietojen mukaisesti.

Vauvabonuksen maksamisen edellytys on, että lapsi on kirjoilla Ähtärissä maksuvuotta edeltävänä vuonna 31.12.

− Ennusteen mukaan Ähtärissä syntyi viime vuonna 38 vauvaa. Vauvabonus onkin herättänyt ilahduttavasti huomiota tuoreiden vauvaperheiden parissa ja hakemuksiakin on tullut jo melkoinen määrä, sanoo Ähtärin kaupungin sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho. 

− Lapsen syntymä on perheessä aina valtavan iso ja ihana tapahtuma, mutta myös hankintoja tulee uuden perheenjäsenen myötä melkoisesti.  Ähtärin kaupunki haluaa vauvabonuksella tukea tuoreita vauvaperheitä ja osoittaa, että lapsiperheet ovat Ähtärille tärkeitä. 

Idea vauvabonuksesta syntyi alun perin valtuustoaloitteesta ja bonuksen käyttöönotosta päätti Ähtärin kaupunginvaltuusto joulukuussa 2020. 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI