Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen muutosneuvottelut aloitetaan 29.8.2022

0
Mesikämmen ja keilahalli

Ähtärin Eläinpuisto Oy:ssä ja Hotelli Mesikämmen Oy:ssä aloitetaan 29.8. muutosneuvottelut, jotka koskevat yritysten koko henkilökuntaa ja toteutus tapahtuu mahdollisimman pian sen jälkeen, kun neuvottelut ovat päättyneet. Tavoitteena on tasapainottaa yritysten taloustilannetta vaikean kesän jälkeen ja samalla turvata tuleva toiminnan jatkuvuus.

Yhtiöissä on 42 vakituista työntekijää. Toimenpiteet saattavat johtaa koko henkilökunnan tai sen osan lomauttamiseen korkeintaan 90 vuorokaudeksi, sekä enimmillään 4 henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla.

Neuvotteluissa haetaan parasta mahdollista ratkaisua

– Toimenpiteillä haettaisiin enintään 100 000 euron säästöjä henkilöstökuluissa, meillä on yhteinen tahtotila ja mietimme erilaisia joustavia toimintatapoja, kuten työntekijöiden sijoittamista yhtiön muihin toimipisteisiin tai tehtäviin, sekä selvitämme vapaapäivä- ja vuosilomajärjestelyjen käyttöä. Henkilöstökulujen lisäksi etsimme kaikki mahdolliset keinot kustannussäästöihin myös muilla toiminnan osa-alueilla, toteaa toimitusjohtaja Arja Väliaho.

– Tavoitteena on valmistautua sesongin jälkeen tulevaan talveen, koska tiedämme tulevien kuukausien kustannustason nousut. Kuten monessa muussakin kotimaan matkailukohteessa, tänä vuonna ei tulla tavoittamaan viime vuoden asiakasmääriä, kertoo Väliaho.

Suunnitteilla olevista muutostoimista huolimatta molemmat yritykset ovat valmiina palvelemaan asiakkaitaan.


 

JÄTÄ KOMMENTTI