Konetekniikan AMK-polkuopinnot käynnistyivät Ähtärissä

0
Konetekniikan polkuopiskelijat kokoontuvat 2–3 kertaa viikossa Ähtärin lukion väistötiloissa. Kuvassa(vas) korkeakouluasiamies Terhi Ojaniemi sekä opiskelijat Jonne Mäkelä ja Marko Ruokola. (Kuva: Maarit Rapp)

Ähtärissä aloitti 18.8.2022 opintonsa SeAMKin avoimen ammattikorkeakoulun konetekniikan insinöörin polkuopintoryhmä.  Koulutuksen tavoitteena on tuottaa konetekniikan osaajia Ähtärin ja lähiseudun yritysten tarpeisiin. Vastaava ryhmä aloitti samanaikaisesti myös Kauhavalla. 

Polkuopinnot toteutetaan hybridiopetuksena ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. Ähtärissä opintonsa aloitti kaikkiaan neljä opiskelijaa.

− Teoriaopetusta on pääsääntöisesti torstai- ja perjantai-iltaisin sekä osittain lauantaisin. Opetus tulee Seinäjoelta striimattuna.  Ensimmäisenä vuotena on tavoitteena saada kokoon 45 opintopistettä, minkä jälkeen opiskelijat voivat hakeutua SeAMKin tutkinto-opiskelijoiksi, kertoo SeAMKin korkeakouluasiamies Terhi Ojaniemi.

Marko Ruokola on yksi neljästä Ähtärin polkuopiskelijasta. Hän on edennyt Tankki Oy:llä sisäisen haun kautta tuotannon kokoonpano- ja hitsaustöistä työnjohtajan tehtäviin. Ruokola toteaa, että insinööriopinnot tukevat hyvin hänen uutta tehtäväkuvaansa. Hän sanoo myös, että opiskelumahdollisuus omalla paikkakunnalla on tavattoman suuri etu.

− Olen tosi tyytyväinen, että tällainen koulutus on Ähtärissä tarjolla. Työn, perhe-elämän ja opintojen yhteensovittaminen helpottuu huomattavasti.

Ähtärin kaupungin sivistys- ja henkilöstöjohtaja Eija Kuoppa-aho toteaa, että opinnot täydentävät hyvin Ähtärin opintotarjontaa.

− On hienoa, että saimme konetekniikan polkuopinnot juuri Ähtäriin. Opintokokonaisuus vastaa erinomaisesti alueen yritysten tarpeisiin ja tarjoaa myös sitoutuneille ammattilaisille kehittymismahdollisuuksia kotikunnassa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI