Ähtäri Zoon Luontoilta

0

Oletko sinäkin kuunnellut YLE:n jo klassikoksi muuttunutta ohjelmaa Luontoilta? Ohjelma on ollut jo vuosia koko kansan suosiossa, eikä suotta, koska asiantuntijat ratkaisevat siinä monia askarruttavia luontokysymyksiä. Ohjelmaan soitti aikoinaan myös itse tasavallan presidentti Sauli Niinistö!

Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Ähtärin eläinpuistossa juhlavuoden kunniaksi järjestettävään Luontoiltaan 15.6.2023 klo 18.00 -19.30 Ähtäri-hallissa. Tilaisuus on kaikille vapaa. Mukana raadissa vastaamassa yleisön kysymyksiin on monipuolien kattaus luontotietäjiä, viisi alansa huippua -aivan kuten Ylen Luontoillassakin.

Voit ottaa mukaan kasvinäytteitä, valokuvia tai tule muuten vaan kyselemään ja ihastelemaan luonnon ihmeitä. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen osoitteeseen luontoilta@ahtarizoo.fi

Vaikuttava asiantuntijakaarti

Illan juontajana toimii Ähtärin eläinpuiston intendentti Marko Haapakoski. Nyt jos koskaan saa seikkaperäisen vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen liittyy se sitten lintuihin, kasveihin, sieniin, selkärangattomiin, nisäkkäisiin tai kaloihin.

Marko Haapakoski

Lintutiedosta vastaa illan ajan Heikki Helle (FM). Helle on työskennellyt pitkään Jyväskylän yliopistolla, luonnon monimuotoisuuteen, riistaan ja vesiensuojeluun liittyvissä aihepiireissä. Tällä hetkellä Helle työskentelee BirdLifessa kehittämässä häirintävapaata levähdysalueverkostoa turvaamaan muuttavien vesilintujen mahdollisuuksia tankkaukseen ennen syysmuuttoa.

Kasveihin ja sieniin liittyvät kysymykset saavat vastauksen Minna-Maarit Kytöviitalta (FT),hän toimii Jyväskylän yliopistossa lehtorina bio- ja ympäristötieteen laitoksella. Kytöviita on moninkertaisesti julkaistu kirjailija, hän on kirjoittanut muun muassa sienijuurien evoluutiosta, sekä kasvien ja sienten erottamattomasta elämästä.

Selkärangattomista tietää Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteen vanhempi lehtori Jari Haimi (FT). Haimi tutkii selkärangattomia, maan ekotoksikologiaa sekä maaperäekologiaa.

Otso Huitu (FT) on Luonnonvarakeskuksen, Luken, johtava tutkija. Huitun erikoisosaamista ovat nisäkkäät, ja niistä etenkin myyrät sekä jyrsijät, jotka ovat taatusti monen puutarhassa viihtyvän pään vaiva.

Kala-asioista luontoillassa vastaa Timo Marjomäki (FT), hän opettaa kalabiologiaa Jyväskylän yliopistossa bio- ja ympäristötieteen laitoksella. Marjomäki tutkii muun muassa vesieläinten ekologiaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI