ÄhtäriZoo yöseikkailu lauantaina | Eläipuistossa elämyksiä syksyllä ja talvellakin

1
Eivät pandat paljon piitanneet pankin porukasta bambua popsiessaan. Aikuinen panda syö jopa 40 kiloa mainitun "pajun" lehvästöä vuorokaudessa.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Ähtäri

Monet saattavat yhä edelleen ajatella, että Ähtärin eläinpuistossa ei ole kiinnostavaa koettavaa ja nähtävää, kuin kesän kuukausina.

Mutta tämä ajatus ei pidä paikkaansa! Kyllä syksyinen-talvinen eläinpuisto tarjoaa asukkaineen, raikkaan ja vaihtelevan sään kanssa, myöskin hienot olosuhteet puistossa kävijöille.

Suomalaiset karhut kiinnostavat aina. Mesikämmenet lotrasivat lokakuun koleudesta kavahtamatta vesilammessa. -Ja löysivätkin makupaloja. Harakat nappasivat pienemmät makupalat, kontioita nopeimpina.

 

 

 

Eläimet ja linnut ovat virkeimmillään ja aktiivisina touhuissaan. Lisäksi mukavan retkipäivän luonnossa täydentävät mahtavasti pandatalo, farmi ja Flowpark Ähtäri Zoo-seikkailupuisto.

Pöllöjä on lukuista lajivalikoima ihasteltavana eläinpuistossa. Tässä pöllöjen komeimpiin edustajiin lukeutuva Tunturipöllö.

Unohtamatta myöskään Mesikämmen-hotellin ja ä-KLUBIN viihdetarjontaa. Lisäksi vielä on nautittavana muiden yrittäjien monipuolisia palvelut matkailualueella.  Syksyllä ja talvellakin on hyvät olosuhteet harrastuksille ja elämyksistä kiinnostuneille. Näin siitä huolimatta, että karhut ovatkin talviunilla.

Todisteet mainituista olosuhteista sai ainakin jokainen, OmaSP:n tarjoamalla eläinpuiston kierrokselle-retkelle osallistunut. – Noin 200 eri-ikäistä osallistujaa sai ihastella lokakuisena päivänä, syystouhuissa aktiivisesti olleiden eläinpuiston asukkaiden puuhia.

Kettu puuhasteli mökkinsä kunnostuksessa ja toinen repolainen teki töitään taustalla..Tämä kuvakin todistaa, että kettu kuuluu luontomme kauneimpiin äläimiin.

Hirviaitauksen vierellä sijaitsevassa, laavun nuotiopaikalla nautittiin pankin tarjoamat makkarat, mehujen kanssa yön touhussa olivat porukkaa passaamassa Töysän Tohnin kyläläisiä ja pankin henkilökuntaa. Ähtärin ja Tuurin OmaSp:n konttorien johtaja Tuula Mäntylä olikin tapansa mukaan yhtä hymyä, kun oli paljon palveltavia.

OmaSp:n Ähtärin ja Tuurin konttorien johtaja Tuula Mäntylä oli syystäkin yhtä hymyä, kun noin 200 eri-ikäistä osallistui lokakuisen päivän pankin tarjoamalle eläinpuiston kierrokselle.
Eläinpuistossa on nähtävänä myös kymmenien eläinten ja lintujen lisäksi pesäpöntön teon malleja mittoineen. Tässä liito-oravan ja varpuspöllölle sovelias asunto.

Samalla sai tavata naapuripaikkakunnillakin asuvia tuttuja ja silitellä puuaidan takaa kurkottelevien hirvien hipposia turpia.

Lähitulevaisuuden tapahtumista mainittakoon, Ähtäri Zoon ja Flowparkin järjestämä perinteinen Yöseikkailu 22.10.

– Lauantai-iltana puiston sisäänkäynti on avoinna poikkeuksellisesti kello ilta kahdeksaan. Tämä syyslomaviikon kohdistuu hämärä aktiivisten eläinten tarkkailuun ja kiipeilyyn puissa, otsa- ja muiden valojen avulla. – LAMPPUJEN lisäksi kannattaa reppuun pakata eväät. Niitä on mukava nauttia laavun nuotiolla. Kello 20 saakka avoinna olevan Pandatalon Cafesta voi myös ostaa mukaansa kuumaa kaakaota, kahvia sekä suolaista ja makeaa syötävää ym.

 

Iltaopastuksia on klo.17 panda, – klo.18 karhu, -klo. 18,45 ja 19,5 susi, -klo. 19.45 ja 20.45.- lumileopardi, klo. 20,15 ja 21.15 ahma.

Eläinpuiston ja Farmin alue on avoinna klo. 22 saakka.  Seppä, Juhani Krappe on myöskin farmin pajassa työn touhussa ja kertoo ammattistaan. JOULUMARKKINAT järjestetään Farmilla 10.12.2022 klo. 10-16. Ilmaisille myyntipaikoilla haluavien pitää ilmoittautua ennakkoon Ähtärin Zoon myyntipalveluun.


 

1 KOMMENTTI

  1. Hei! Olipa innostavuutta herättävä juttu taas, Ilkan eläkkeellä olevalta toimittajalta Pentti Hautalalta. – Tämän perusteella ja inostuksella pitää,- saa lähteä nyt Ähtäriin!!
    J. Varpula, Vaasa

JÄTÄ KOMMENTTI