Aisapari sai uuden hallituksen – Puheenjohtajaksi valittiin Sari Oja-Lipasti Lapualta   

0
Aisaparin hallituksen puheenjohtajaksi toimikaudelle 2023 valittiin Sari Oja-Lipasti (kuvassa keskellä), varapuheenjohtajaksi Sarita Salo (vas.) ja sihteeriksi Sindi Kuoppala (oik.). Hallitus odottaa kauden 2023–2027 hankehaun käynnistymistä innolla. 

Aisapari ry:n syyskokouksessa valittu hallitus piti järjestäytymiskokouksen Härmän Kuntokeskuksessa 18.1. Kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Sari Oja-Lipasti Lapualta, varapuheenjohtajaksi Sarita Salo Kortesjärveltä (Kauhava) ja sihteeriksi Sindi Kuoppala Lehtimäeltä (Alajärvi). Kokouksessa valituksi tulleiden toimikausi kausi kestää vuoden 2023 loppuun.  

Aisparilla eletään tällä hetkellä rahoituskausien vaihdetta. Kehittämisstrategia “Virtaa uusissa uomissa” on hyväksytty ja sen mukaisia toimia päästään käynnistämään kevään aikana, valtioneuvoston asetusten valmistuttua. Aisapari tiedottaa hankehaun alkamisesta heti kun se on mahdollista.   

Päättyvän rahoituskauden tulokset Aisaparin alueella antavat aihetta tyytyväisyyteen. Kaudella 2014–2022 Aisaparin myöntämällä Leader-rahoituksella toteutettiin 287 kehittämishanketta ja yleishyödyllistä investointia, 152 yritystukea, joista 49 aloittavaa yritystä. Pien- eli teemahankkeita on rahoitettu 106 kpl. Julkista rahoitusta hankkeisiin on myönnetty yhteensä n. 16 milj. euroa ja hankkeiden kokonaisrahoitus on lähes 29 milj. euroa. 

Aisaparin hallitus vastaa rahoitettavien hankkeiden valinnasta ja odottaakin jo innolla, että uuden kauden hankehaku voidaan käynnistää. Aisaparin hallituksessa ovat edustettuina alueen asukkaat, yrittäjät, yhdistykset ja paikallinen julkinen hallinto.   

 

Toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää on tyytyväinen päättyvän Leader-rahoituskauden saavutuksiin Aisaparin alueella. Aisapari ry:n hallituksen puheenjohtajaksi toimikaudelle 2023 valittiin Sari Oja-Lipasti

 

JÄTÄ KOMMENTTI