Alajärven Osuuspankin omistaja-asiakkaat valitsivat edustajiston

0
Alajärven Osuuspankki

Alajärven Osuuspankin omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaaleissa 4.–17.11. ja valitsivat keskuudestaan edustajiston seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

OP Alajärveen valittiin uusi edustajisto kaudelle 2021–2025. On hienoa, että 1693 omistaja-asiakasta osallistui oman pankkinsa edustajiston valintaan, toteaa Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo.

 Edustajistoon valittiin 28 jäsentä, 51 ehdokkaan joukosta. Edustajiston jäsenistä 8 on naisia ja 20 miehiä. Mukana on niin palkansaajia, yrittäjiä kuin eläkeläisiäkin. (Edustajiston jäsenistä 14 on ensikertalaisia ja 14 tuli valituksi uudelleen.)

Toimitusjohtaja Jari Leivo, Alajärven Osuuspankki

– Halusimme pankille edustajiston, joka mahdollisimman paljon kuvastaisi pankin monipuolista omistaja-asiakaskuntaa. Vaaleilla valittu edustajisto on pankkimme näköinen. Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on omistaja-asiakas ja ääni -periaate, sanoo Jari Leivo.

Edustajistoon valittujen nimet ovat nähtävillä pankkimme konttorissa ja nettisivuilla osoitteessa op.fi/alajarvi.

Edustajistoon valittiin 

Akonniemi Aulis
Alatalo Ari
Antila Tuukka
Hakala Harri
Hemminki Salla
Hiipakka Tuomas
Hyytiäinen Jaana
Hänninen Jarmo
Höykinpuro Tapio
Jaatinen Henriikka
Joensuu Sakari
Kivipelto Taavi
Kujanpää Tuula
Laitila Satu
Levijoki Veli-Matti
Mäkelä Miko
Mäki Joni
Ojala Aino-Maija
Pajala Pentti
Peltokangas Kari
Pesu Keijo
Pesu Lasse
Puro Rami
Saarinen Esa
Turja Jani
Viirumäki Arja
Viitasaari Marko
Väänänen Titta

Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.


 

JÄTÄ KOMMENTTI