Alavuden kaupungin matkailuinfo palvelee Tuurin Kyläkaupalla

0
Kuvassa oikealta Miika Jokela ja Aliisa Lampi

Alavuden kaupunki on avannut matkailuinfon Tuuriin. Info palvelee keskeisellä paikalla Tuurin Kyläkaupan Ruokapuodin edustalle parkkeeratussa linja-autossa. Kyseessä ei ole mikä tahansa linjuri, joten se on helppo bongata parkkialueen vilinästä. Linja-autossa on näyttävä Miljoona Tivoli –ulkoasu ja sen sisään on rakennettu infon palvelutilat.

Matkailuinfossa työskentelee kolme avuliasta ja reipasta kesätyöntekijää; opiskelijat Miika Jokela ja Aliisa Lampi sekä kokenut Alavuden ja Tuurin tuntija Jorma Sepponen, joka tarjoushaukkanakin tunnetaan. Infotyöntekijät auttavat mielellään ja kertovat Alavuden palveluista, käyntikohteista, majoituspaikoista, nähtävyyksistä ja tapahtumista sekä antavat vinkkejä, mitä kaikkea Alavudella ja lähiseudulla voi tehdä. Infossa pääsee tutustumaan myös PestuuMarkkinat.fi-palveluun 12.-14.7. välisenä aikana, kun palvelun vetäjä Piia Korhonen on paikalla infossa. Silloin kannattaa käydä kyselemässä, miten palvelun kautta voi paitsi yritys ja yhdistys, myös kotitalous etsiä sopivaa tekijää lyhyt- tai pitkäaikaiseen pestiin. Työtä etsivät voivat käydä esittäytymässä ja rekisteröitymässä palveluun.

 Infobussi aukesi maanantaina 28.6. ja se on avoinna 9.8. saakka joka päivä klo 12-18. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi info palvelee myös puhelimitse ja sähköpostitse.

Tänä kesänä Alavuden kaupunki päätti keskittää palveluresurssit erityisesti matkailijoiden neuvontaan, koska heinäkuussa Tuurissa vierailee valtaisa määrä erityisesti lomailijoita, jotka ovat kiinnostuneita alueen palveluista ja kenties yllättyvät siitä, kuinka paljon nähtävää ja koettavaa Alavudella on Tuurin ohella. Kaupunki haluaa tarjota neuvontapalvelua ja vinkkejä matkailijoille ja tällä tavoin lisätä heidän viihtymistään alueella. Seikkailupuisto Huikia, Taidekeskus Harri, ralli-, kotiseutu- ym. museot, kesäteatterit ja monet luontokohteet ovat mieluisia käyntikohteita. Majoitusvaihtoehtoja myös on tarjolla moneen makuun; niistä on vain saatava tietoa asiakkaille ja tätä tietoa matkailuinfon työntekijät välittävät ja avustavat esimerkiksi varausten teossa.

Infobussissa on jaossa Alavuden Kehitys Oy:n koostama ja julkaisema Visit Alavus –esite, joka kokoaa alavutelaisten matkailuyritysten palvelutarjonnan. Lisäksi esitteessä on kartta Alavuden liikuntapaikoista ja kesän tapahtumia. Matkailijat haluavat tietoa myös Kauppakylän alueesta. Visit Alavus –julkaisun ohella infosta on saatavissa Kauppakylän opaskartta, joka ohjaa eri myymälöihin ja muihin Kauppakylän matkailupalveluihin.


 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI