Haapamäen radan junaliikenteen luotettavuutta parannettava

0
Haapamäen rautatieasema

Kansanedustaja Mikko Savola kysyy Haapamäen radan toimivuudesta

Mikko Savola

Miten hallitus varmistaa velvoiteliikenteen ja palvelun toteutumisen asianmukaisesti ja huolehditaanko kaluston riittävyydestä siten, että velvoiteliikenne toteutuu tarkoitetulla tavalla?

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) vaatii, että Haapamäen radalla eli rataosuudella VaasaSeinäjokiÄhtäriHaapamäkiJyväskylä/Tampere turvataan asianmukainen liikenne ja riittävä kalusto. Rataosuuden varrelta kuuluu huolestuttavia uutisia junavuorojen jatkuvasta perumisesta ja korvaamisesta bussikyydityksin. Lisäksi ongelmia on ollut lippujen vaihtamisessa viivästyneiden aikataulujen vuoksi. Epäluotettava ja ongelmallinen palvelu vähentää junavuorojen houkuttelevuutta, Savola harmittelee.

Savola muistuttaa, että henkilöliikenteen jatkumiseksi ja kehittämiseksi on tehty määrätietoista työtä. Henkilöliikenne on väyläviraston selvitysten mukaan ollut kasvussa ja Seinäjoki—Ähtäri-rataosuus on myös mukana henkilöliikenteen raidepilottihankkeessa.

Savola jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen ministerin vastattavaksi 29.6.2021, huomauttaen myös, että tämä on jo toinen kirjallinen kysymys kalustosta rataosuudella tänä vuonna.


 

JÄTÄ KOMMENTTI