Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavuden keskustaa ilmasta

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä kokouksesta 24.4.2023

Kaupunginhallitus päätti, että Alavuden kaupunki osallistuu työllisyysalueen valmisteluun Etelä-Pohjanmaan itäisten kuntien alueella. Valmistelussa laaditaan aiesopimus, jossa määritellään tulevan työllisyyspalveluiden järjestämisalueen kunnat ja organisoitumis-muoto. Aiesopimuksen hyväksymisen yhteydessä kesäkuussa 2023 perustetaan yhteinen toimielin valmistelemaan järjestämisaluetta. Vastauksena Seinäjoen kaupungin kirjeeseen kaupunginhallitus päätti, että Alavuden kaupunki ei osallistu Seinäjoen vastuukuntana vetämään työllisyyden järjestämisalueeseen.

Hyvinvointialueen kanssa valmisteltu sopimus tietoaineistojen hallinnasta ja säilyttämisestä sekä tietojärjestelmistä osana Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen toiminnan käynnistymistä hyväksyttiin.

Kaupunginhallitus myönsi vuodelle 2023 avustuksen Taito Etelä-Pohjanmaalle (Alavuden Taitokeskus Oura) ja Viisiokuntien mielenterveysyhdistykselle.

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu (PLU) esitti Alavuden kaupungille osallistumista ja kuntarahoitusta (10 487€) vuosien 2023-2026 työllistymistä tukevaan VETO+ -hankkeeseen. Kaupunginhallitus totesi, että Alavuden kaupunki on käynnistänyt työllisyyden kuntakokeilun, kehittänyt työllisyyden ohjaus- ja valmennuspalveluita, ottanut vastuulleen seudulliset Nuorten työpajan ja Etsivän nuorisotyön sekä toteuttaa HYTE-mallin mukaista elintapaohjausta. Nämä toiminnot, ja parhaillaan käynnistyvä työllisyyden järjestämisalueen valmistelu toteutuvat eri kuntakokonaisuuksilla kuin VETO+ -hanke. Siksi nähdään riskinä, että usean eri toimijan toimet samoissa tehtävissä olisivat hajaannuttavia. Vaikka hanke sinällään on hyvä, tällä kertaa Alavuden kaupunki ei ole hankkeessa mukana.

Valtuustokauden tullessa puoliväliin on eräät asettamispäätökset käsiteltävä uudelleen. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston ja kaupunginhallituksen kaudelle 1.6.2023 – 31.5.2025.

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän 29.5.2023 pidettävään yhtymäkokoukseen edustajaksi nimettiin Petri Juurakko ja Ari Hakola, varalle Pentti Ahopelto ja Karoliina Suutala.

Järviseudun koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston jäsenyydestä eroamisen vuoksi valtuustolle esitetään yhden jäsenen nimeämistä toimikauden 2021-2025 jäljellä olevaksi ajaksi.

 

 

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI