Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavus ilmasta

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä kokouksesta 26.8.2024

Järvien rantaosayleiskaavoitus etenee. Kyseessä on Alavuden rantaosayleiskaavan 4. osa, Töysän järvien osa-alue 2. Kaava-aineistoon on saatu lausuntoja ja mielipiteitä, joiden johdosta kaavaehdotukseen on tehty joitain muutoksia. Nämä on tarkemmin esitetty kaavaselostuksessa liitteineen. Nyt rantaosayleiskaava asetetaan nähtäville ja pyydetään siitä lausunnot.  Tähän vaiheeseen edellytettiin arkeologisia lisäselvityksiä, joissa tunnistettiin 10 kpl tervahautoja ja yksi mahdollinen rakennuskohde.  Seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa on Töysän järvien 3. osa-alue tulossa samaan vaiheeseen.

Kaupunginhallitus merkitsi osavuosikatsauksen 1.1.- 30.6. 2024 tiedoksi. Osavuosikatsauksessa seurataan mm. asukasluvun kehitystä, joka on ensimmäisellä vuosipuoliskolla 28 henkilön verran positiivinen, kun se samaan aikaan edellisenä vuonna oli 14 henkilöä negatiivinen. Kuntien välinen tulomuutto on kasvanut ja lähtömuutto vähentynyt. Käyttötalous on toteutunut pääosin talousarvion mukaisesti. Verotuloissa on hienoista ylitystä, paitsi kiinteistöveroissa, jotka peritään vasta loppuvuonna. Osinkotulot ja sijoitusten tuotot eivät vielä ole kirjautuneet. Osa vesihuoltolaitoksen investointimenoista siirtyi olosuhteiden vuoksi vuodelta 2023 vuoteen 2024, ja tämän vuoksi esitetään valtuustolle nyt talousarviomuutoksia investointiosaan.

Kaupunginhallitus antoi lausunnon valtion aluehallintouudistusta koskevasta lainsäädännöstä. Kaupunki kiinnittää huomiota riskiin alueellisen näkökulman ja tuntemuksen heikentymisestä, esimerkiksi liikenneasioiden hoitamisen hajautuessa usealle toimijalle. Myös ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) siirtyminen valtakunnalliselle lupa- ja valvontaviranomaiselle herättää huolta.



 

JÄTÄ KOMMENTTI