Alavuden neljännesvuositulos lähes talousarvion mukainen

0
Alavuden keskustaa ilmasta

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 10.5.2021

Kuntien osavuosikatsaukset tehdään tästä vuodesta alkaen neljännesvuosittain. Alavuden kaupungin alkuvuosi on melko hyvin talousarvion mukainen. Toiminta kulujen toteutuma on 25,0 %, ja verotulojen toteutuma 29,1 %. Verokertymässä on nousua edellisvuoteen verraten lähes 10 %. Vuosikate on 1,8 mil. euroa maaliskuun loppuun mennessä ja ylijäämä on reilut 700 000 euroa. Tulossa on kuitenkin mm. koronan testauksesta sekä rokotuksista johtuvia kuluja.

Kaupunginhallitus päätti myöntää haetut avustukset Taito Etelä-Pohjanmaalle sekä Viisiokuntien Mielenterveysyhdistykselle. Alavuden lentokenttäsäätiölle avustus on myönnetty valtuuston päätöksellä jo aiemmin. Tarkoitus oli myös käsitellä erillisenä koronavuoden poikkeusavustuksena kylä- ja seurantalojen ylläpitoavustusta neljälle yhdistykselle, mutta tämä asia siirtyi seuraavaan kokoukseen lisäselvitystarpeen vuoksi.

Alavuden kaupunki on kilpailuttanut kumppania kaupungin keskustan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Kaupunginhallitus päätti jatkaa keskustelua kilpailutuksen sisällöstä valtuuston iltakoulussa .

Toppilan alueelle Tuurin ja Alavuden välimaastoon on suunniteltu teollisuusaluetta. Kaavoitusprosessin nopeuttamiseksi esitetään, että yleiskaavan rinnalla laadittaisiin Toppilan teollisuusalueelle asemakaava suoraan ilman yleiskaavaa.

Härkölän alueelta myytiin omakotitontti. Kaupunginhallitus päätti käyttää etuosto-oikeutta ja ostaa tontin, joka rajautuu lämpölaitokseen. Etuosto-oikeuden käyttö on tarpeen lämpötuotannon turvaamiseksi tulevaisuudessa.

Kaupunginhallitus hyväksyi Kunto-Lutran peruskorjauksen pääpiirustukset . Kokouksen jälkeen kaupunginhallitus tutustui Kunto-Lutran tiloihin.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI