Alavuden Ryskööt suosiossa – kahden vuoden tauon jälkeen

0
Alavuden Ryskööt vetivät väkeä lauantaina markkinoille tungokseen saakka

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus

Alavuden Ryskööt tapahtuma järjestettiin kahden vuoden tauon jälkeen, sää suosi ja yleisöä riitti aina tungokseen asti.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajista osallistui Rysköille Perussumalaisen Riikka Purra ja VKK:n Ano Turtiainen. Eri puolueiden kansanedustajia oli myöskin monia paikalla.

Suomen eduskunnan suurimman oppositiopuolueen puheenjohtaja Riikka Purra vieraili ja viihtyi Ryskööllä sekä myöskin Ähtärin matkailualueella. Kuvassa mm. toinen vasemmalta Alavuden PS.n puheenjohtaja Yrjö Paukkunen, keskustelemassa Riikan kanssa yleisö tungoksessa.

Samalla ryskööretkellä suurimman oppositiopuolueen puheenjohtaja Purra retkeili myöskin Ähtärin pandatalossa, eläinpuistossa ja matkailualueella mm., kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäen ja alavutelaisen kunnanhallituksen vpj. Petri Juurakon kanssa.

Alavuden Ryskööt-markkinat järjestettiin nyt 31. kerran. Vuosina 2020- ja 21 ei koronan rajoituksista johtuen markkinoita ollut. Tapahtuman pääjärjestäjänä ahkeroi tälläkin kertaa Alavuden Yrittäjäyhdistys. Taustatukenaan kaupunki ja Alavuden Kehitys ry. Ohjelma oli perjantaina ja lauantaina kaiken ikäisille.

Rysköö-väkeä

Rysköillä julkistettiin ja palkittiin Ouran äijä – palkinnon saaja. Nyt tämän arvostetun tunnustuksen yrittäjyydestään- ja tuloksellisesta työstään sai Alavus Ikkunat Oy.
Kilpailujakin markkinoilla pinnisteltiin perinteiseen tapaan. Sotukisassa yrittäjien joukkue voitti kaupungin. Voittajaveneen airoissa huhkivat eri osuuksilla, yrittäjien puheenjohtaja Timo Kaukolan lisäksi, Aki Jokela, Vesa Viitamäki, Aki Jokela, Kari Mänty, Sirpa Vehniä ja Anne-Mari Takala.

Kylienvälisen köydenvedossa ratkaistiin Alavuden voimakkain kylä. Sulkava veti voiton, joukkueella: Tiia Turunen, Anselmi ja Eino Kaisanlahti. Tasaväkisessä finaalissa Lapinkylä jäi toiseksi. Vetoon osallistui joukkueet lisäksi Pollarista ja Jokivarrelta.

Markkinamyyjien määrä oli aikaisempaa vähemmän, kun mukana oli noin 50. Helteisessä säässä yleisöä oli kuitenkin runsaasti. Lauantaina markkinatorilla oli aika-ajoin jopa tungostakin.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI