Virtain Kalettomanlahden uimarannalle pääsee taas uimaan

0
Virtain Kalettomanlahden EU-uimaranta on jälleen uimareiden käytössä.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain Kalettomanlahden EU-uimarannan käyttökielto on purettu. Ympäristöterveydenhuolto on todennut uimaveden uimakelpoiseksi uimarannalla 6.7.2022 otetun näytteen perusteella. Uimaranta oli käyttö-kiellossa 28.6.2022 lähtien.

Otetun bakteerivesinäytteen osalta vesi on erinomaista uimavettä, bakteereja on vain muutamia. Vesinäytteessä oli E. Coli bakteereja 6 (raja-arvo 1000) ja enterobakteereja 3 (raja-arvo 400).

Kalettomanlahden uimarannalla olleen uimavesiepidemian aiheuttajaksi epäillään norovirusta. Erityistä tartuntalähdettä ei kuitenkaan löydetty. Korostetaan, että uimareiden on syytä huomioida, ettei uimaan saa koskaan mennä, jos tuntee itsensä sairaaksi. Vaippaikäisillä lapsilla suositellaan käyttämään uimavaippaa.

Lisäksi vaippaikäisten lasten vaipanvaihto ja pyllyn peseminen tulee tehdä kuivalla maalla ja aina wc-tiloissa sellaisten ollessa käytössä. Huolellinen käsienpesu on tärkeää wc-käynnin jälkeen, että ehkäistään tartunnat pintojen kautta.

Uimareita pyydetään välittömästi tekemään uimaveden saastumisepäilyilmoitus uimarannan sijaintikunnan ympäristöterveydenhuoltoon, jos oireita tulee uimisen jälkeen.  Keuruun, Virtain, Ruoveden, Mänttä-Vilppulan, Jämsän ja Kuhmoisten uimarannoilta voi tehdä ilmoituksen esimerkiksi: www.keuruu.fi-sivustolta kohdasta Asuminen ja ympäristö-ympäristöhuolto- ja eläinlääkintähuolto- talous- ja uimavesi- Lomake täytetään linkistä: Uimaveden saastumisepäilyn ilmoituslomake. -jr


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI