Alavuden valtuustolla hiljainen hetki Veikko Heikkilän muistolle

0
Alavuden kaupungin keskustaa

Alavuden kaupunginvaltuuston kokous alkoi maanantaina 18.3.2024 hiljaisella hetkellä. Valtuusto kunnioitti hiljentymisellä pitkäaikaista kuntavaikuttajaa ja valtuuston puheenjohtajaa, kunnallisneuvos Veikko Heikkilää, joka menehtyi tammikuussa 84-vuotiaana.

Heikkilä valmistui Mustialasta agrologiksi 1965 ja viljeli kotitilaansa Alavudella vuodesta 1967 lähtien. Tilanpidon ohella häntä kiinnostivat kotiseudun yhteiskunnalliset asiat ja hän osallistuikin niiden hoitoon laaja-alaisesti niin eri järjestöissä kuin kunnallispolitiikassa.

Heikkilä toimi Alavuden valtuuston puheenjohtajana vuosina 1971-1996. Tänä aikana Alavudesta tuli ensin kauppala vuonna 1974 ja kaupunki vuonna 1977. Hänet valittiin lukuisiin Alavuden, maakunnan ja valtakunnallisiin luottamustehtäviin kuten Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Vaasan läänin alueen yhteistyötoimikunnan ja Suomen kunnallispäivien edustajaksi. Tunnustuksena monipuolisesta ja ansiokkaasta urasta luottamustehtävissä hänelle myönnettiin kunnallisneuvoksen arvonimi vuonna 1991.

Heikkilän vahvuuksia eri tehtävissä olivat määrätietoisuus, erinomainen muisti, nopea päätöksentekokyky ja uskallus tarttua kaikkeen uuteen. Hänen luottamustehtävänsä laajenivatkin myös media-alalle, josta merkittävimpänä pitkä jäsenyys Ilkka-Yhtymä Oyj:n hallituksessa vuodesta 1986 ja hallituksen puheenjohtajuus vuosina 1994-2007.

Heikkilä nautti maakunnassa laajaa arvostusta ja luottamusta, ja hänellä oli laaja verkosto. Aina viimeisiin päiviin asti hän säilytti mielenkiintonsa yhteiskunnallisiin asioihin ja seurasi ajankohtaisia uutisia. 

JÄTÄ KOMMENTTI