Alavuden yläkoulun 7C-luokka voitti ideallaan

0
7C-voittajatiimi, Eemeli Rantala, Eemeli-Eklund, Lotta Uitto ja Iines Onnela, kuvasta puuttuu Vilhelmiina Koivula

Kaveripöytä-idea toi Alavuden yläkoulun 7C-luokalle voiton valtakunnallisessa Kouluruokalat ravintoloiksi -kilpailussa!

Palkinto on 1 000 euron stipendi, joka käytetään voittajaidean toteuttamiseen. Kilpailun tavoitteena oli lisätä nuorten osallisuutta kouluruokailun suunnittelussa ja tarjota kouluille helppo keino kerätä nuorten ajatuksia kouluruokailutilanteen parantamiseksi sekä kannustaa ideoiden toteuttamiseen.

Alavudella oppilaat ideoivat yhden kotitalouden oppitunnin ajan työpajatyyppisesti mikä tekisi heidän kouluruokalastaan viihtyisämmän ja ruokailutilanteesta mukavan. Voittoisan kaveripöytä-idean loivat pienryhmässä Eemeli Eklund, Vilhelmiina Koivula, Iines Onnela, Eemeli Rantala ja Lotta Uitto.

Ehdotuksessa ruokasaliin sisustetaan erillinen kaveripöytä, johon voi istua, jos kaipaa kaveria, omien kavereiden kanssa on riitaa tai paras ystävä on pois koulusta. ”Enää ei tarvitse istua yksin ruokasalissa”, oppilaat perustelivat ideaa.

Jenina Hyvärinen

”Luokassa ideoitiin innokkaasti ja syntyi paljon ratkaisuja viihtyisyyden lisäämiseen. Jokainen pienryhmä esitteli omat ideansa toisille ja lopuksi äänestettiin voittajaideasta. Kaveripöytä-idea sai kaikkien pisteet ja se lähetettiin kilpailuun”, kertoo kotitalousopettajana toimiva Jenina Hyvärinen, joka leipoi jo oppilaille täytekakun kiitokseksi aktiivisesta osallistumisesta.

Voittajaidean lisäksi Alavuden yläkoulun ruokailutoimikunta lähtee edistämään myös muita oppilailta tulleita hyviä kehittämisajatuksia. Yläkoululla tehdään jatkuvaa työtä kouluruokailun maineen parantamiseksi ja nuoria osallistetaan ruokailun suunnitteluun esimerkiksi kyselyiden avulla.

Alavuden yläkoulu, 7C kotitalousluokassa

Muita kilpailussa syntyneitä ideoita olivat muun muassa kasveilla sisustaminen, pehmustetut penkit, jälkiruuat perjantaisin, valojen himmentäminen ja oppilaiden valitsema musiikki.

Ruokalat ravintoloiksi -kilpailun toteutti Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry, Vaasan Oy ja Amica-kouluravintoloista vastaava Compass Group Suomi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI