EDUSKUNTAAN MAANPUOLUSTUSVERKOSTO

0

Eduskuntaan perustettiin eilen Maanpuolustusverkosto, jonka tarkoituksena on edistää maanpuolustusta ja kansallista turvallisuutta. Verkoston tavoitteena on lisätä tietoa sekä edistää päättäjien ja turvallisuuden toimijoiden keskinäistä yhteiskunnan yhteydenpitoa kokonaisturvallisuutta edistävällä tavalla. Maanpuolustusverkosto on kaikille kansanedustajille ja eduskunnassa työskenteleville avoin teemayhdistys.

Eduskunnan Maanpuolustusverkoston perustavassa kokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Atte Kaleva (kok.).

− Verkoston taroituksena on edistää vapaamuotoista yhteydenpitoa ja tiedonvaihtoa. Se ei korvaa virallisia kanavia, kuten vaikkapa valiokuntien kuulemisia, Atte Kaleva sanoo.

Verkoston perustamiskokoukseen osallistui 13 kansanedustajaa.

− On hienoa, että Maanpuolustusverkosto on jo perustamisvaiheessaan kiinnostanut edustajia yli puoluerajojen. Tavoitteenamme nimenomaan on, että toimimme parlamentaarisessa hengessä ja voimme vaihtaa hyvinkin erilaisia ajatuksia. Myös maanpuolustuksen toimijoiden on helpompaa tehdä yhteistyötä laajapohjaisen verkoston kanssa, Kaleva sanoo.

Eduskunnan Maanpuolustusverkosto järjestää maanpuolustukseen ja turvallisuuteen liittyvää koulutusta, opintomatkoja sekä tutustumis- ja esitelmätilaisuuksia. Toiminnan sisältöjä on tarkoitus suunnitella ja toteuttaa yhdessä alan toimijoiden kanssa.

Eduskunnassa on entuudestaan runsaasti erilaisia teemayhdistyksiä ja toimintaryhmiä. Maanpuolustukseen liittyvää yhdistystoimintaa parlamentissa ei kuitenkaan ole ollut.


 

JÄTÄ KOMMENTTI