Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelu etenee – YTM Tanja Penninkangas valittiin muutosjohtajan virkaan

0
Seinäjoen keskussairaalan pääsisäänkäynti (Kuva: Santeri Viinamäki/J-Pnews)

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin asettama, kuntien ja kuntayhtymien yhtäpitävien päätöksien mukainen, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin kokoontui ensimmäisen kerran tiistaina 10.8.2021.

Valmistelutoimielimessä ovat edustettuna kaikki Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueet, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pelastuslaitos sekä Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä. Lisäksi väliaikaisessa valmistelutoimielimessä on poliittisen ohjausryhmän edustus.

Tero Järvinen

Väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana toimii Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tero Järvinen.

Väliaikaisen valmistelutoimielimen toimikausi ulottuu siihen saakka kunnes aluevaltuusto on valittu ja aloittaa toimintansa.

YTM Tanja Penninkangas

Ensimmäisessä kokouksessaan väliaikainen valmistelutoimielin kutsui perustamaansa määräaikaiseen muutosjohtajan virkaan YTM Tanja Penninkankaan.

– Penninkankaalla on pitkäaikainen ja laaja näkemys Etelä-Pohjanmaan sosiaali-ja terveydenhuollon kentästä. Lisäksi Penninkangas oli vahvasti mukana myös aiemmassa valmistelussa ja tämän valmistelun tulokset tullaan mahdollisimman pitkälle hyödyntämään myös uudessa hyvinvointialueen valmistelussa. Eritoten on huomioitava se, että hyvinvointialueen valmistelun aikataulu on huomattavan tiukka ja valmistelu on saatava täysipainoisesti nopeasti käyntiin. Tämä valmistelukierros poikkeaa oleellisesti aikaisemmista siinä, että lainsäädäntö on vahvistettu ja on varmaa, että hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alusta, Järvinen toteaa.

Lisäksi väliaikainen valmistelutoimielin perusti valmistelutyötä varten yhdeksän jaostoa ja nimesi näille puheenjohtajat.


 

JÄTÄ KOMMENTTI