Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa | Koronatartunnat laskussa

0
Sairaalanmäki ilmakuva

Terveydenhuollon pcr-testitulosten perusteella BA.5-alavariantin huippu koettiin Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen tietoon tulleet tapausmäärät ovat laskeneet viikko viikolta.

Koronatilanne näyttää tällä hetkellä olevan helpottamassa. Suuntaus on sama niin Etelä-Pohjanmaalla kuin myös valtakunnallisesti. Koronaviruksen määrä jätevesitutkimuksissa on vähentynyt. Myös niin testimäärät kuin ilmi tulleet tartunnat ovat laskusuunnassa. Sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa koronapotilaiden määrä on vähentynyt viimeisten viikkojen aikana.

Siitä huolimatta Seinäjoen keskussairaalassa oli maanantain 5.9. tietojen mukaan 10 koronapotilasta sairaalahoidossa. Maakunnan terveyskeskusten vuodeosastoilla oli 41 koronapotilasta.

Valitettavasti koronakuolemia todetaan edelleen viikoittain. Kyse on lähes poikkeuksetta iäkkäistä tai henkilöistä, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Menehtymiset todetaan useimmiten joko terveyskeskuksen vuodeosastolla tai ikäihmisten asumispalveluyksikössä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi viime viikolla tiedotteen, jossa se suosittelee tänä syksynä uutta tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Rokote suositellaan ottamaan samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa.
Koronarokotusten antamisesta vastaavat kunnat ja sote-kuntayhtymät, jotka tiedottavat alueensa asukkaita tarkemmin syksyn rokotusjärjestelyistä.
5.9. kokoontunut Nyrkki ei tehnyt muutoksia suosituksiinsa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI