Henna Viitasesta Virtain uusi kaupunginjohtaja!

0
Virtain kaupunginjohtaja Henna Viitanen. (J.Ruohola)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginvaltuusto valitsi yksimielisesti uudeksi kaupunginjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Henna Viitasen Virroilta. Tällä hetkellä hän toimii kaupungin hallintojohtajana. Henna  Viitanen seuraa tehtävässä Etelä-Pohjanmaalle, Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtajaksi siirtyvää Juha Viitasaarta.

Ainoan särön Viitasen valintaan liittyvään keskusteluun teki valtuutettu Pentti Tikkanen (kok).

– Minulla ei ole Henna Viitasta vastaan mitään, mutta tämä hakuprosessi ei ole oikein minua tyydyttänyt. Olisin kaivannut enemmän hakijoita, myös siihen liittyviä haastatteluita ja sovelutuustestejä, joilla olisi voitu verrata sitten hakijoita.

Tikkanen olisi toivonut, että  hakuilmoitus olisi ollut myös lehdissä, niin kuin naapurikunnat tekivät.

– Hyvä ilmoitus on myös kunnan markkinointia. Nyt tämä hakuprosessi  jäi vähän puolitiehen. Ei ollut ihan reilu peli.

Risto Saarinen (sd.) arveli, ettei lehti-ilmoittelulla olisi ollut merkitystä hakijamäärään ja kannatti kaupunginhallituksen esitystä.

Kaupunginjohtaja Juha Viitasaari puolusti sosiaalisen median käyttöä viranhaussa kuntarekryn kautta.

– Siellä on yli 130000 käyntiä viikossa ja 2,2 miljoonaa käyntiä vuodessa, siis tiivis käyttäjäkunta.

Reijo Koskela(kesk.) muistutti, että Henna Viitanen täyttää kaikki kaupunginjohtajan tehtävään liittyvät kriteerit. Hän oli myös kaupunginhallituksen esityksen takana.

Pauli Kotalampi(vas.) sanoi, että kaupunginhallituksen esitys on hyvä. Olemme jo vuosien ajan nähneet ja tunteneet mihin hän pystyy. Ne, jotka ovat innokkaita hakijoita, kyllä löytävät hakuilmoituksen kuntarekryn kautta.

Henna Viitanen kiitti valtuutettuja luottamuksesta .

-Olen toki iloinen tehdystä päätöksestä. Meillä on takana hyvää yhteistyötä useita vuosia. Toivon sen jatkuvan myös tulevina vuosina. Yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää kotikuntamme palveluiden ja elinvoiman kehittämiseksi. Meidän pitää pysyä ajan hermolla mukana.

Virtain kaupunginvaltuuston jäsenistä oli paikalla valtuustosalissa noin puolet. Muut osallistuivat etänä.

♦♦♦♦♦♦♦

Ns. Laurelin hallin myynti aiheutti vilkkaan keskustelun. Esille tuli hallin alussa tehdyt virheet, tuleva taloudellinen vaikutus ja työpaikkojen synty uusien omistajien kautta kaupungin talouteen sekä merkitys paikkakunnan kehitykselle. Lopputuksena oli, että halli päätettiin myydä yksimielisesti Wirtain Metalli Oy:lle 504.000 euron kauppahinnalle sekä kiinteistöön kuuluva runsaan 25000 neliömetrin määräala 0,84 euron neliömetrihinnalla.
Wirtain Metalli Oy toimii hallissa tällä hetkellä vuokralaisena. Yrityksen tarkoituksena siirtää samaan konserniin kuuluvan,  nykyisin Ähtärissä toimivan Aisikon Oy:n toiminnat  Virroille.

Edellä mainitun kiinteistön maaperän kunnostukseen, kallion louhintaan hyväksyttiin 150.000 euron lisämääräraha. Valtuustolle jätettiin neljä valtuustoaloitetta.

Kaupunginvaltuuston kokouksen lopuksi valtuuston puheenjohtaja Keijo Kaleva ja hallituksen puheenjohtaja Tuula Mäntysalmi  muistivat Virtain kaupunginjohtajan tehtävästä lähtevää  Juha Viitasaarta. (J.Ruohola)

-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI