HYVAEP | Koronarokotteita vakavalle koronataudille alttiille pikkulapsille

0

Koronarokotteita voidaan tarjota jatkossa 6 kk – 4-vuotiaille vakavalle koronavirustaudille alttiille lapsille.

 Lisäksi jo aiemmin sovittuja 5 – 11 vuotiaiden rokotuksia suositellaan jatkettavan edelleen, jos lapsella on jokin vakavalle koronataudille altistava  perussairaus.

Rokotteita on tarjolla korona-riskiryhmään kuuluville pikkulapsille lastenneuvoloissa viikosta 5 alkaen. Rokotusmahdollisuutta tarjotaan pikkulasten huoltajille normaalien neuvolakäyntien yhteydessä.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Muutos perustuu THL:n suositukseen

THL päivitti 20.1. rokotusohjetta vakavalle koronataudille alttiille pikkulapsille. Koronarokotuksia voidaan jatkossa tarjota kuusi kuukautta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille. Valtioneuvosto hyväksyi asetusmuutoksen 19.1. Tähän asti koronarokotteiden alaikäraja on ollut viisi vuotta.

THL suosittelee, että koronarokotuksia tarjotaan yksilölliseen harkintaan perustuen sellaisille 6 kuukauden – 11 vuoden ikäisille lapsille, joilla on jokin vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus. Suositus perustuu Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) lausuntoon sekä KRAR:n alatyöryhmän taustaselvityksiin ja kannanottoihin.

Koronarokotteet on todettu turvallisiksi yli kuuden kuukauden ikäisille lapsille, sillä vakavia haittavaikutuksia ei ole todettu. Rokotteen aiheuttamat haittavaikutukset ovat olleet pääasiassa lieviä paikallisoireita tai kohtalaisia ja ohimeneviä kuume- ja väsymysreaktioita.

6 kuukauden – 11 vuotiaiden lasten riskiryhmät


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI