JÄRVI-POHJANMAA | Pandemiajohtoryhmän tuorein tiedote 31.8. – ei uusia tartuntoja

0
"Alvar Aallon" sairaala (Kuva: Jukka Ketonen/J-Pnews.fi)

Eilisen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella ei ole todettu uusia koronatartuntoja. Eilen tiedotettujen koronatartuntojen myötä Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 157 koronatartuntaa. Karanteeniin tai eristyksiin on asetettu 14 henkilöä. Varotoimenpiteenä Järvi-Pohjanmaan ammatti-instituutin Lappajärven ja Vimpelin yksiköt ovat etäopetuksessa 30.8.-3.9.2021. Lappajärven yksikön yhteydessä oleva Sedun yksikkö jatkaa toimintaansa lähiopetuksessa, Sedu on tiedottanut tänään omia opiskelijoitaan tilanteesta.

 

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut viime viikon aikana Järvi-Pohjanmaan alueella seuraavasti:

 • keskiviikko 25.8.
  • Järviseudun ammatti-instituutti, Lappajärven yksikön ruokala klo 7.30-8.00, henkilöllä ei ole ollut suu-nenäsuojusta
 • perjantai 27.8.
  • Alajärvi S-market klo 10-10.30, henkilöllä ollut suu-nenäsuojus
  • Lappajärvi S-market klo 11-11.30, henkilöllä ollut suu-nenäsuojus
 • lauantai 28.8.
  • Lappajärvi S-market klo 20-21 välillä, henkilöllä ollut suu-nenäsuojus

Yllä mainittuina ajankohtina asioimassa olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle puhelinnumerosta 06 2412 7700.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

Etelä-Pohjanmaan alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki antoi asiasta eilen tiedotteen: KATSO TIEDOTE TÄSTÄ J-Pnewsin sivulta

Painavimpana syynä Nyrkki nostaa leviämisvaiheeseen siirtymisessä Etelä-Pohjanmaan matalan rokotekattavuuden. Nyrkki suositteli myös lasten ja aikuisten harrastustoiminnan tauottamista kahden viikon ajaksi. Aluehallintoviraston 12.8. antama rajoituspäätös on edelleen voimassa, Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmällä ei vielä ole tietoa siitä, muuttuuko Aluehallintoviraston määräykset leviämisvaiheeseen siirtymisen jälkeen.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä pitää vielä tässä vaiheessa alueelle aikaisemmin annetut suositukset voimassa. Alueellamme tilanne on ollut parempi verrattuna muuhun Etelä-Pohjanmaahan. Seuraamme kuitenkin tarkasti niin tilannetta Lappajärvellä kuin koko Järvi-Pohjanmaan alueella ja tarvittaessa tulemme tiukentamaan nyt voimassa olevia suosituksia. Sisätiloissa järjestettävät kokoontumiset tulee järjestää mahdollisimman pienellä osaanottajamäärällä. Flunssaoireisena ei kannata tavata muita ihmisiä eikä saa osallistua harrastustoimintaan.

Pandemiajohtoryhmä suosittelee kaikkia hakeutumaan viimeistään tässä vaiheessa koronarokotukseen. Järvi-Pohjanmaalla koronarokotukseen voi hakeutua ilman ajanvarausta kaikissa alueen toimipisteissä 30.8.-30.9.2021 seuraavasti:

 • Alajärven terveyskeskus tiistaisin ja torstaisin klo 15-19 työterveyshuollon tilat
 • Lappajärven terveysasema tiistaisin ja torstaisin klo 14-16
 • Lehtimäen terveysasema keskiviikkoisin klo 14-16
 • Vimpelin terveysasema tiistaisin ja torstaisin klo 15-17

Rokotuksiin voi hakeutua itselle sopivimpaan ajankohtaan kaikissa rokotuspisteissä asuinkunnasta riippumatta. Yllä mainittuina aikoina on mahdollista ottaa tehosterokote, jos ensimmäisen annoksen saamisesta on kulunut 8 viikkoa. Sinun ei tarvitse erikseen peruuttaa varattua tehosterokoteaikaa, jos haet toisen rokoteannoksen jo aikaisemmin. Walk-in-tilaisuuksien lisäksi voit varata ajan koronarokotukseen www.hyvis.fi -palvelusta tai koronarokotuksien ajanvarausnumerosta 06 2412 7800.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI