Energiequelle rakentaa viisi tuulivoimalaa Maalahteen

0
Tuulivoimala kohoaa korkealle puuston yläpuolelle

Energiequellen kehittämä hanke koostuu viidestä Nordexin voimalasta, joiden kokonaisteho on 28,5 megawattia.

Takanebackenin tuulivoimapuiston rakennustyöt ovat alkaneet viime viikolla Maalahden kunnassa Pohjanmaalla, noin 40 kilometriä Vaasasta etelään. Hankealueelle rakennetaan viisi voimalavalmistaja Nordexin N163-tyypin tuulivoimalaa, jotka ovat napakorkeudeltaan 148 metriä ja yksikköteholtaan 5,7 megawattia. Nordex on toiminut Energiequellen yhteistyökumppanina myös aiemmissa hankkeissa.

Atte Lohman

Tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaa Energiequelle GmbH:n suomalainen tytäryhtiö Energiequelle Oy. “Olemme innoissamme Takanebackenin tuulivoimapuiston rakennustöiden käynnistymisestä. Energiequelle tuli mukaan hankkeeseen vuonna 2016, jolloin se oli vasta alkuvaiheessa. Maalahden kunnalta, maanomistajilta ja yhteistyökumppaneilta saatu kannatus ja tuki on ollut korvaamatonta koko hankekehityksen ajan”, sanoo Energiequelle Oy:n hankekehitysjohtaja Atte Lohman.

Maanrakennustöiden urakoitsijaksi on valittu Ab Tallqvist Infra Oy ja sähköaseman rakentamisesta vastaa VEO Oy. Tuulivoimaloiden perustuksia aletaan rakentaa tänä syksynä ja voimalat on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2022. Tuulivoimapuisto tuottaa vuosittain noin 100 gigawattituntia sähköä yli 18 000 kotitalouden tarpeisiin.

Takanebacken on Energiequellen kolmas suomalainen tuulivoimapuisto, jonka valmistuttua yritys on rakentanut Suomeen noin 80 megawatin edestä tuulivoimaa. Lisäksi Energiequelle Oy:llä on kehitteillä yhteensä yli 1 500 megawatin edestä eri vaiheessa olevia hankkeita.


 

JÄTÄ KOMMENTTI