JÄRVI-POHJANMAA | Yhteistoiminta-alueen tuorein koronatiedote ja koronarokotustilasto

0
"Alvar Aallon" sairaala (Kuva: Jukka Ketonen/J-Pnews.fi)

J-P:n pandemiajohtoryhmän tiedote 17.1.

Järvi-Pohjanmaalla koronatilanne on heikentynyt viikonlopun aikana jonkin verran, uusia koronatapauksia on todettu kiihtyvällä tahdilla.

Vimpelin kouluihin liittyviä tartuntoja edelleen seurataan ja tällä hetkellä koulujen toiminta jatkuu normaalein varotoimenpitein.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri perusti pandemiaosaston keskussairaalaan viime perjantaina. Koronatilanne on selkeästi vakavin, mitä se on tähän mennessä ollut, rokotteista huolimatta. Nyt kaikilla työpaikoilla ja kouluilla on syytä varovaisuuteen: entisestään on kiinnitettävä huomiota etenkin suu-nenäsuojuksen käyttöön ja esimerkiksi taukojen porrastamiseen. Ja kaikista tärkein asia: jos et vielä ole hakenut 1. rokoteannosta, hae se nyt! Yksikin rokoteannos suojaa vakavalta koronaviruksen aiheuttamalta taudilta.

Etelä-Pohjanmaan alueella on otettu tekstiviestipalvelu käyttöön, joka ilmoittaa koronapositiiviselle suoraan toimintaohjeet. Viesti on viime viikolla otettu käyttöön ja sitä hiotaan edelleen. Viestin ohjeet ovat hieman ristiriidassa (esimerkiksi karanteenin pituus) Järvi-Pohjanmaan käytäntöjen kanssa, koska kykenemme vielä toteuttamaan tartuntojen jäljitystyötä paremmin, kuin jotkin muut alueet. Käytäntöä tullaan lähiviikkoina hiomaan ja Järvi-Pohjanmaan tartunnanjäljitys antaa tarvittaessa selvennystä asiaan.

Isoin muutos on, että koronapositiiviselle ei tehdä eristyspäätöstä (tai altistuneelle karanteenipäätöstä), jos hän ei sitä tarvitse esimerkiksi työnantajalle tartuntatautipäivärahaa varten.

Koronarokotukset

Rokotukset etenevät hyvää vauhtia, alueen 12 vuotta täyttäneistä kuntalaisista rokotteen ovat saaneet:

Alajärvellä 1. annos 83,3%, 2. annos 79,9% ja 3. annos 43,5%

Lappajärvellä 1. annos 89,1%, 2. annos 86,6% ja 3. annos 49,7%

Vimpelissä 1. annos 89,6%, 2. annos 86,9% ja 3. annos 46,8%

Tällä viikolla 1., 2. ja 3. rokoteannoksia annetaan seuraavasti ilman ajanvarausta:

Alajärvi: La 22.1. klo 8.00-15.00 Alajärven terveyskeskus, iso odotussali, 55 vuotta täyttäneet ja ne, joiden on hankala päästä arkena rokotustilaisuuksiin

Lappajärvi: Pe 21.1. klo 9.00-14.00 terveysasema, 50 vuotta täyttäneet

Vimpeli: Ke 19.1. klo 8-15.00 terveysasema, 50 vuotta täyttäneet

Tästä viikosta eteenpäin Järvi-Pohjanmaan perusturvan walk-in-tilaisuuksissa kolmansia koronarokoteannoksia annetaan seuraaville ryhmille (THL:n ohjeen mukaisesti):

  • voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.
  • 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville henkilöille, joiden toisesta koronarokoteannoksen antamisesta on kulunut 3-4 kuukautta.
  • alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin ja joiden toisesta koronarokoteannoksesta on kulunut 4-6 kuukautta

5-11-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset järjestetään Lappajärvellä 21.1.2022. Helmikuussa järjestetään uudet rokotustilaisuudet Alajärvellä ja Vimpelissä. Ajanvaraus alle kouluikäisten osalta lastenneuvolasta ja kouluikäisten osalta kouluterveydenhoitajalta. Jos annoksia rokotuksista jää ja vanhemmat haluavat, ylimääräisiä rokoteannoksia voidaan antaa perusterveille 5-11-vuotiaille lapsille. Perusterveiden lasten vanhemmat voivat soittaa lastenneuvolaan /kouluterveydenhoitajalle ja ilmoittautua ns. hälytyslistalle ja jos rokoteannoksia näyttää jäävän, viimeistään rokotuspäivän aamuna hälytyslistalla oleville ilmoitetaan, mikäli rokoteannoksia on jäämässä.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä


 

JÄTÄ KOMMENTTI