Järvi-Pohjanmaan perusturva tiedottaa

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Tilannetietoa Järvi-Pohjanmaan perusturvan yhteistoiminta-alueen koronatilanteesta 5.7.2021

Viikonlopun aikana Järvi-Pohjanmaan alueella todettiin yksi uusi koronatartunta jo karanteeniin asetetulta henkilöltä. Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 143 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana. Tällä hetkellä alueella on noin 35 henkilöä asetettu eristyksiin tai karanteeniin.

Vielä kertauksena: käyttäkää suunenäsuojuksia sisätiloissa yleisillä paikoilla, pyrkikää       rajoittamaan fyysisten kontaktien määrää, flunssaoireiden ilmaantuessa hakeutukaa testiin ja varatkaa aika koronarokotteen ottamista varten. Etelä-Pohjanmaan maakunta on lähellä kiihtymisvaihetta, johon siirtyminen tarkoittaisi kiristyviä rajoituksia ja suosituksia. Yritetään tehdä parhaamme, jotta saadaan koronatilanne pidettyä perustasolla.

Miksi rokotus tulisi ottaa? Kun kaksi rokoteannosta on annettu, ei koronapositiiviselle henkilölle altistunutta tarvitse asettaa karanteeniin. Yksi rokoteannos ei vielä estä koronatartunnan saamista, mutta sen ansiosta oireet pysyvät lievempinä eikä koronavirus leviä niin herkästi toisiin ihmisiin.

Koronarokotukset ovat avoinna kaikille yli 16-vuotiaille Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaille!

Nyt on erittäin hyvä hetki varata rokotusaika joko www.hyvis.fi tai ajanvarausnumerosta 06 2412 7800. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 12-15-vuotiaat henkilöt voivat varata rokotusajan soittamalla 06 2412 7700. Heinäkuun aikana koronarokoteaikoja annetaan ainoastaan Alajärven rokotuspisteeseen.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI