Jo 34 kerran – Alavudella ryskätään perjantaina ja lauantaina

0
Alavus Ryskööt ovat kehittyneet koko kansan juhlaksi jo yli 30-kesän aikana.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus

Alavuden Yrittäjä ry:n toimiessa pääjärjestäjänä nautitaan Ryskööt- markkinatapahtumasta perjantaina ja lauantaina 31.6.-1.7.2023.

Tarjolla on markkinamyyjillä tavaraa ja nautittavaa laidasta laitaan. Monipuolista ohjelmaa ja osallistumista on lisäksi kaiken ikäisille, kaupungin keskustaan sijoittuvilla markkinakaduille ja Huhtalavalla sekä Kirkkojärvellä.

Yrittäjäyhdistyksen ohella on rysköiden taustavoimina mukana myöskin kaupunki, seurakunta, paikalliset yritykset, yhdistykset ja seurat.

Perinteisten soutu- ja köydenvetokisojen lisäksi on aivan ensimmäistä kertaa ohjelmassa Alavuden Seudun Urheilukalastajat Ry:n järjestämä, Alavuden mestaruuskisa heitto- ja soutu-uistelussa LAUANTAINA 1.7. klo. 13-17. Kalastustapahtuma on samalla OP Sydänmaan cupin III osakilpailu.

Alavuden Kirkkojärvi on aina ollut Rysköille yksi tärkeä harrastus- ja tapahtumakeidas. Nyt siellä järjestään rysköö lauantaina ensimmäistä kertaa ASUK:n toimesta heitto- ja soutu-uistelukisat.

Keskisen Kaupan ja Osuuspankin sponsoroiman tapahtuman keskuspaikkana on Lasikota. Kilpailun jälkeen on Lasikodalla ohjelmassa kalankäsittelynäytös. Lisäksi maistellaan järvikalaa, muistuttaa kilpailun yhdyshenkilö Pasi Huhtala.

Rysköö-alue aukeaa molempina päivinä kello 10. Virallinen Rysköö ohjelma alkaa klo. 11.55, Alavuden Ilmailukerhon laskuvarjohyppääjien suorittamalla avaushypyillä. Huhtalava on ohjelmallinen keskus. Perjantaina lavalla aloittavat klo. 12 Alavuden Kaksiriviset Aila Hautamäen johdolla. Sen jälkeen avaussanat esittää Yrittäjät Ry:n puheenjohtaja Timo Kaukola.

Lauantaina klo 12 aloittaa Alavuden Mieskuoro. Juhlapuheen pitää kansanedustaja, eduskunnan vpj. Paula Risikko. Alavuden kaupunki palkitsee, kaupunginhallituksen valitseman Ouran Äijän 2023.

Rysköillä on jo pitkä perinne Alavudella. Nyt järjestetäänkin jo 34 kerran kyseinen kansanjuhla. Osanottajia on parhaimmillaan ollut useita tuhansia.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI