MuksuFestarit vauhdissa Virroilla

0
MuksuFestarien maskotin asuun, Hepo Virtaseksi pukeutunut Maarit Toroskainen ojensi tikkarin elokuviin saapuvalle Kaarlo Rantalalle.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Viidennen kerran järjestettävät MuksuFestarit ovat täydessä vauhdissa Virroilla. Koko viikon kestävä tapahtuma polkaistiin käyntiin maanantaina ja tiistaina.

Virtain Laivarannassa järjestetyllä uimakoululla. Helteinen sää suosi uimakoululaisia, joita oli ennakkoon ilmoittautunut 21. Keskiviikkona oli uimakoulun oppilailla mahdollisuus tehdä merkkisuorituksia ja rannalla kisattiin myös hiekkalinnojen rakentamisesta.

Lasten elokuviin jonotettiin Kisapirtin elokuvateatteri eteisaulassa

Noin 30 osallistujan toimesta rannalle nousi yhteensä 11 linnaa. Rakentamiseen osallistuttiin pääosin joukkueina, mutta löytyi myös yksilösuorituksia. Torstaina vuorossa olivat lastenelokuvat Kisapirtillä ja monipuolista aktiviteettia tarjottiin kaupungin nuorisotiloissa ja ulkonakin.

Nuorisotiloissa oli monipuolista tekemistä festariväelle.

Nuoskan tiloissa toimi lettipaja, saatiin tehdä väritystehtäviä, askarrella helmiä ja tanssia. Nuorisotilojen eteen pihalle oli laadittu rallirata, jota pitkin sai juosta ratti kädessä oman kunnon ja taidon mukaan. Nuorisotiloissa oli poikennut tapahtuman puoliväliin mennessä puolisensataa lasta ja nuorta.

Vauhdikasta menoa kaupungintalon pihalle tehdyllä ralliradalla.

Perjantaina MuksuFestarit siirtyvät perjantaina Marttisen maisemiin, jossa on puuhaa koko päivä muksurastien merkeissä. Päivän päätteeksi Ammuu-orkesteri esiintyy festariyleisölle. Lauantaina on tarjolla liikuntahallilla pomppulinnoja, valjastrampoliinia, ja kaikkea muutakin kivaa. Lauantaipäivän päätteeksi saadaan nauttia Loiskis-orkesterin ja klovni Dodon esityksistä yhtenäiskoululla.

MuksuFestarien päätöspäivänä sunnuntaina on Mallatin tilalla lapsille tarjolla talutusratsastusta, kepparirataa ja tietovisa. Viikon kestänyt tapahtuma päättyy Kotalassa järjestettäviin lasten yleisurheilukisoihin.

Virtain kaupungin yritys- ja markkinointikoordinaattori Maarit Toroskainen kehuu, että festarit ovat sujuneet tähän mennessä mennessä tosi hyvin. – Osallistujia on ollut mukavaa ja tunnelma  leppoisaa. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI