Jukka Veijasta kirkkovaltuuston puheenjohtaja Virroilla

0
Virtain kirkkovaltuuston puheenjohtaja Jukka Veija.

Jarkko RuoholaJ-Pnews
Virrat

Virtain kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa tiistai-iltana (17.1) seurakuntatalossa. Seurakuntavaalien ääniharava Jukka Veija valittiin toimikaudeksi 2023-2024 kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi.

Varapuheenjohtajan pestin sai Sirpa Ilkka-Ahola. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtaksi valittiin Timo Wenell toimikaudeksi 2023-2024. Neuvoston varsinaisiksi jäseniksi tulivat Tauno Vuorenmaa, Mirjami Veikkola, Eila Kalliomäki, Ari-Matti Jokitulppo ja Riitta Kammonen. Kirkkovaltuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnan jäseniksi 2023-2026 valittiin Keijo Niemi, Harri Tarvainen ja Pirjo Mettänen. Uusi puheenjohtaja Jukka Veija kiitti valinnasta ja korosti yhteistyön merkitystä.

Virtain uusi kirkkovaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran vaalien jälkeen tiistai-iltana seurakuntasalissa.

– Olemme tärkeässä tehtävässä luotsaamassa Virtain seurakunnan toimintaa seuraavan neljän vuoden ajan. Luottamushenkilöiden ja hallintoelinten ja myös työntekijöiden ja työyhteisön yhteinen tavoitteemme on edesauttaa ja palvella Virtain seurakunnan perustehtävän toteuttamista ja toimia parhaalla mahdollisella tavalla seurakunnan ja sen työn hyväksi. Uskon vahvasti, että me kaikki näin teemme.  Pidetään kunnossa olevasta taloudesta huolta, huolehditaan kirkon perustehtävistä, pyritään kaikin keinoin siihen, että jäsenmäärän väheneminen taittuisi, tuodaan tapaamisissamme esille, mitä voimme seurakuntalaisille tarjota varhaiskasvatuksesta, lapsi-, nuoriso-, diakonia ja vapaaehtoistyöstä ja tietenkin myös tästä kirkon perustehtävästä. Meillä on motivoitunut ja osaava henkilöstö ja viranhaltijat kaikissa tehtävissä ja pidetään myös huolta heistä. Uskon, että yhteistyö naapuriseurakuntien kanssa on esillä tulevallakin valtuustokaudella. Ollaan rohkeita ja tartutaan mahdollisuuksiin. Kannustan teitä valtuutettuja rohkeasti käyttämään puheenvuoroja valtuuston kokouksissa, ottamaan asioihin kantaa, tuomaan ideoita ja näkemyksiä päätöksentekoon, toivoi Jukka Veija. Hän myös toivoi, että isoja asioita käsiteltäessä mentäisiin ryhmäpuhevuorokäytäntöön niin kuin tapahtuu kaupunginvaltuuston kokouksissa.

Ilmoitusasioissa talouspäällikkö Tuija Tolvanen kertoi väliaikaistietona, että viime vuoden tilinpäätöksen tulos olisi päätymässä plussalle. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI