Kansanedustaja Kurvinen | Tuli iso pohjalainen AKKUJYTKY!

1
Vielä on matkaa tähän litium lopputuotteeseen.

Kansanedustaja, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen iloitsee tuoreesta uutisesta, jonka mukaan Vaasaan suunnitellaan satojen miljoonien akkumateriaalitehtaan investointia. Rakentamisaikana hanke tulee työllistämään 2000-4000 henkilötyövuotta ja tehdas itsessään satoja työntekijöitä.

–  Tänään julkistettu investointisuunnitelma on todellinen akkujytky koko Vaasan vaalipiirille ja kaikille kolmelle pohjalaismaakunnalle. Työllistävät ja aluetaloudelliset vaikutukset tulevat olemaan mittavat, iloitsee Kurvinen.

– Noin suuren mittaluokan investointi tarkoittaa esimerkiksi merkintöjä pohjalaisten yritysten tilauskirjoihin. Niin ikään on päivän selvää, että investointi tulee ruokkimaan myös muita investointeja Vaasan seudulle ja pohjalaismaakuntiin laajemminkin.

Vaasan vaalipiiriä edustava Kurvinen katsoo, että brittiläisen pörssissä olevan kemianyhtiön, Johnson Mattheyn päätös ryhtyä investoimaan Suomeen kertoo pitkäjänteisestä työstä investointien saamiseksi.

– Suomessa tehdään koko ajan työtä terveen investointiympäristön hyväksi. Tästä kertoo muun muassa taannoinen Kemin-investointi ja hyvät uutiset Rauman telakalta viime viikolta.


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Yhteistyössä ovoimaa sanotaan. Akkutehtaan rakentamisvaiheessa tarvitaan paljon työtekijöitä. Samoin silloin, kun tehdas alkaa käynnistyä. Insinöörien tarve on suuri, jolloin heitä kannattaa kouluttaa tälläkin alueella. Toivottaasti Jami ottaa onkeensa ja alkaa kouluttaa insinöörejä tehtaan tarpeisiin. 50 hehtaarin alue kuulostaa kyllä vielä pieneltä, mutta Laajametsän alueella on tilaa. Järviseudun alueen sähkölaitokset voisivat perustaa konsortion, joka myy, asentaa ja laitaa alueen sähkölinjat kuntoon. Sekin on useamman miljoonaluokan projekti, johon pitää sijoittaa. Rakentamiseen menee neljä vuotta, jolloin on mahdollista saada työvoimaa ja investointitukea valtiolta. Hyvinvointia on tulossa siis tällekin alueelle moneksi vuodeksi. Sähkövoiman kuntainliiton pitää ehdottomasti perustaa konsortio hoitamaan näitä asioita.

JÄTÄ KOMMENTTI