EPSHP | Ensihoitoyksikkö palaa takaisin Ähtäriin toukokuun alussa

0
Katselmuskierroksella Ähtärin Sairaalanmäellä maaliskuun lopulla olivat (vasemmalta oikealle) Teuvo Ristilä, EPSH:n kiinteistöhuoltopäällikkö; Markus Sulkava, Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalamäen toimitusjohtaja; Juha Tiainen, Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän johtaja; Seppo Karjala, Ähtärin kaupungin vs. kaupunginjohtaja; Tuula Mäntylä, Oma Säästöpankki Ähtärin konttorinjohtaja; Niko Karinen ja Viljami Kallio, EPSH:n ensihoitoyksikkö. 

Toukokuun alkupuolella ensihoidon saatavuus Ähtärissä paranee nykyisestä, kun ensihoitoyksikkö siirtyy takaisin Alavudelta noin vuoden kestäneen evakon jälkeen.

Ensihoidon Ähtärin asemapaikka siirrettiin väliaikaisesti Alavudelle vuoden 2020 kevätpuolella. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on kartoittanut viime syksystä toimintaan soveltuvia tiloja Ähtäristä. Uudet puhtaat tilat löytyivät vihdoin Sairaalanmäeltä.

Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalanmäki ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat neuvotelleet sopimuksen, jonka mukaan Etelä-Pohjanmaan sairaalapiiri vuokraa Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalanmäeltä yhteensä 200 mtiloja ensihoidon käyttöön. Noin 90 m2:n talli pesutiloineen ja varastoineen rakentuu Ähtärin Sairaalanmäelle nykyisen Ähtärin sosiaalitoimen viereen. Ensihoidon henkilökunnan taukotilat saneerataan sairaalan leikkaussalin tiloihin, ne ovat suuruudeltaan 110 m2. Alueelle tulee myös ympärivuorokautinen kameravalvonta. Vuokrasopimus on kestoltaan kymmenen vuotta, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

– Meillä oli koko ajan tavoitteena, että ensihoitoyksikkö palaa takaisin Ähtäriin. Nyt saimme tilapulman ratkaistua tyydyttävällä tavalla, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Jaakko Pihlajamäki Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

– Henkilöstötilojen muutos- ja saneeraustyöt ovat parhaillaan käynnissä ja valmiit toukokuun alussa, jolloin ensihoidon yksikkö saadaan Ähtäriin. Ambulanssitilojen rakentaminen käynnistyy toukokuussa ja uudet hallitilat valmistuvat elokuun alkupuolella, kertoo Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalamäen toimitusjohtaja Markus Sulkava.

Vs. kaupunginjohtaja Seppo Karjala on tyytyväinen, kun Ähtärissä palataan vihdoin normaaliin ensihoidon valmiuteen ja toiminnallisuuteen.

– Tämä on todella positiivinen asia kaupunkilaisille ja kesäsesonkia ajatellen myös matkailijoille, Karjala toteaa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI