Kansanedustaja Östman: KD:n vaatimukset hoitoalalle ja maatalouteen kaikuivat kuuroille korville

0
(Arkistokuva)

Kansanedustaja Peter Östman korosti tänään keskiviikkona 19.4. pidetyssä julkisen talouden selonteon ryhmäpuheessa hoitoalalle tehtävien panostusten tärkeyttä.

– Emme voi tuudittautua sen varaan, että hoitotyötä tehdään silkasta kutsumuksesta, Östman totesi puheessaan.

Kristillisdemokraatit esittivät jo syksyn vaihtoehtobudjetissaan, kauan ennen nyt käynnissä olevia hoitoalan lakkoja, puolen miljardin euron lisäpanostuksia hoitajien palkkoihin.

Käynnissä oleva sote-uudistus uhkaa heikentää hoitoalan työympäristöä entisestään, sillä hallituksen asettaman kiireellisen aikataulun vuoksi osalla hyvinvointialueista ei ole ehditty tehdä edes kunnollisia kustannuslaskelmia ennen sote-vastuiden siirtymistä hyvinvointialueille vuodenvaihteessa. KD peräänkuulutti sote-uudistuksella kestävää rahoituspohjaa sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

– Nyt useamman hyvinvointialueen rahoituspohja on sillä tolalla, ettei alueilla tulla voida täyttämään kaikkia lain asettamia vaatimuksia tammikuussa.

Kristillisdemokraatit kiittävät hallitusta pääosin tarpeellisista ja perustelluista lisäpanoksista puolustukseen ja turvallisuuteen. Panosten kanssa sopii kuitenkin heikosti yhteen alijäämäiset poliisin määrärahat.

– Poliisihallitus on arvioinut, että ensi vuoden määrärahat ovat noin 40 miljoonaa euroa alijäämäiset, mikä tarkoittaa jopa 300 poliisin vähennystä.

Kristillisdemokraatit ovat huolissaan suomalaisten jatkuvasti nousevista arkikustannuksista. Vaikka kauppakassin hinta kallistuu, jää viljelijä silti yhä heikommille.

– Maatalouden 300 miljoonan euron ”kriisipaketista” vain noin kuudennes on varsinaista kriisiapua tiloille, Östman huomautti.


 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI